"Keşif metodu" ile bilimin temelini oluşturan prensip ve kuramları gözlemleyip deneyler yapılarak öğrencilerin öğrenmelerini sağlayacak şekilde düzenlenen Bilim Müzesi'ni sadece  Karşıyaka'dan değil, Manisa, Aydın, Uşak, Denizli vb farklı illerin okulları da ziyarete geliyor.
Açıldığı tarihten itibaren 45 bin 353 kişinin ziyaret ettiği müzeyi geçtiğimiz yıl içinde ise (2011) 13 bin 506 kişi gezdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Bilim Müzesi'nin çok özellikli ve çok özel bir bilim mekanı olduğunu vurgulayarak; "Özellikle ailelerin çocuklarını, öğretmenlerimizin de öğrencilerini bu ziyarete teşvik etmelerini öneriyorum. Bilim Müzesi herkese açık.  Ayrıca hem Karşıyaka'ya ve İzmir'e hem de Ege'ye ve tüm Türkiye'ye hitap ediyor. Öyle ki açıldığı tarihten itibaren 45.353 kişinin burayı ziyaret etmesi oldukça ciddi bir rakam. Bilime kapılarını açık tutan toplumlar geleceğini de aydınlatır. Biz bu düşünce doğrultusunda hizmetlerimiz sürdüreceğiz" dedi.
Mavişehir'de 750 m2'lik alana kurulan Bilim Müzesi'nde, kuvvet, elektrik, uçaklar, manyetizma, lazer teknolojisi ve Einstein gibi konuların yer aldığı öğrenme istasyonları  rehber öğretmenlerin anlatım ve uygulamaları ile gerçekleşiyor.

Öğrenciler bu istasyonlardaki keyifli renkli uygulamalarla bilimin aynı zamanda oyun gibi sevimli de olabileceğini görerek yaşıyorlar..
Hafta içi okulların hafta sonu da daha çok ailelerin çocuklarıyla birlikte ziyaret ettiği müze, pazartesi günü hariç haftanın 6 günü, 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Okulların müze ziyareti gruplar halinde ve daha önceden randevu alarak düzenleniyor.
Müzede 30 öğrenme istasyonu bulunuyor.