Bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yaymak ve küçük yaştakileri özendirmek için 22- 23 Mayıs tarihlerinde, Mavişehir'deki Bilim Müzesi'nde, Bilim Şenliği düzenleyecek olan Karşıyaka Belediyesi'ne TÜBİTAK'tan dev destek geldi. Projeyi, yılın en iyi bilimsel çalışmaları arasında gösteren TÜBİTAK, 49 bin lira hibe desteği ile ödüllendirdi. Belediyenin, kurulduğu yıldan bu yana, ilk kez TÜBİTAK tarafından hibe desteği kazandığı belirtildi. 
Hazırlıkları tamamlanma aşamasına gelen Bilim Şenliği Projesi kapsamında, toplam 69 tane etkinlik gerçekleşecek. Bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinlikler düzenlenecek. Başta küçük yaştakiler olmak üzere, tüm katılımcıların; etkinlikler yoluyla temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanacak. Etkinliklere akademisyenler rehberlik edecek.

Etkinlikler ücretsiz

Bilimi çocuklara sevdirmek ve toplumun geneline yaymak istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Çocuklarımıza ve gençlerimize bilimi hem öğretmeyi hem de öğretirken eğlenmelerini amaçlıyoruz. Dünyadaki ve Avrupa'daki, bilim ve teknolojiden geri kalmamalıyız. Bu sebeple de bilimi toplumun geneline yayma düşüncesindeyiz. Tüm Karşıyakalıları, ücretsiz etkinliklere bekliyoruz" dedi.