24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP ‘ta gerçekleştirilen fuarda Karşıyaka Belediyesi stanttında  ziyarete gelenlere Karşıyaka’yı anlatan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Karşıyaka’yı görmeye gelen turist sayısında ciddi artış sağladık. Özellikle kurvaziyerlerle gelen turist Karşıyaka’yı tercih etmektedir” dedi.

İzmir İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan İzmir standında yer alan Karşıyaka Belediyesi görevlileri dört gün boyunca yerli ve yabancı yüzlerce kişiyle görüştü, tanıtım broşürleri dağıttı. Fuar’da İzmir’in EXPO hazırlıkları da tanıtıldı.

Karşıyaka Belediyesi bir yandan kent içinde turistlerin ilgisini çekecek yeni müze ve benzeri yerler yaparken bir yandan da tanıtımlar yapıyor. Yıl içerisinde İzmir Valiliği bünyesinde açılacak birçok yurt içi ve yurt dışı fuarda Karşıyaka stanttı açacak olan Karşıyaka Belediyesi kente daha çok turist gelmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. İzmir’e gelen turistlerden daha çok kişinin Karşıyaka’ya da uğraması için mücadele ettiklerini belirten Başkan Durak, “İskele girişinde hizmete açtığımız turizm ofisinde turistlerle yüz yüze görüşüyoruz. Kentimizi tanıtırken onların beklentilerini de dinliyoruz. Eksikliklerimizi tamamlayarak kentimize sürekli güzellikler katıyoruz. Bu mücadelemiz aralıksız sürecektir” diye de ekledi.