İŞKUR'un başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok kamu ve özel sektör kuruluşunun desteğiyle gerçekleştirdiği "İzmir 2. İstihdam Zirvesi"nde Kent A.Ş., kontenjandan fazla engelli istihdam etmesi dolayısıyla ödül aldı. Ödül plaketi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan tarafından Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Karadayı'ya verildi. 

İzmir 2. İstihdam Zirvesi, pek çok kurum ve kuruluşun katılımları ile Kültürpark Fuar Alanı'nda 19-20 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantılarda güvenli ve engelsiz istihdam temalı oturumlar yapıldı. Zirve'de en çok istihdam sağlayan işletmeler, en çok kontenjan fazlası engelli istihdamı sağlayan işletmeler, en çok kadın istihdamı sağlayan işletmeler, en fazla iş başı eğitim programı düzenleyen işletmeler ve en fazla istihdam garantili kurs düzenleyen işletmeler de ödüllendirildi.

Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş., yasadaki yüzde 3'lük kontenjandan daha fazla engelli istihdam etmesi dolayısıyla ödül aldı. Plaketi alan Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Karadayı, sosyal sorumluluk olarak politikalar ürettiklerini belirterek, "Belediye Başkanımız Cevat Durak'ın talimatları ile çalışanlarımızın iş güvenliğini en üst düzeyde olmasını sağlıyoruz. Hizmet kollarımızda uygun olan alanlarda da engelli istihdamı sağlıyoruz. Bu plaket bizlerin doğru politikalar yürüttüğünü göstermektedir. Herkese teşekkür ederim" dedi.