Geçtiğimiz yılın (2010) Ocak ayında Kent Konseyi Genel Kurulu'nda Esnaf Meclisi'nin kurulması yönünde karar alan üyeler bu anlamda ilk adımlarını attılar ve Yürütme Kurulunu oluşturdular. Karşıyaka'da esnaflık yapan kişilerden oluşan yürütme kurulu  ilk toplantısını da gerçekleştirerek kararlar aldı. Toplantı sonrasında ise ilk ziyaret Belediye Başkanı Cevat Durak'a yapıldı.

Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Avukat Rıfat Özer, Genel Sekreter Avukat Günsel Sağlam Yürütme Kurulu Üyeleri Metin Karadayı, Necat Yılmaz, Esnaf Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Mustafa Ak, Emin Bağcı, Birol Yılmaz, Mehmet Güner, Nihat Onur, Kemal Akbay, Selami Ergül, Adem Karşıyakalı ve İbrahim Şahin, Başkan Cevat Durak'a Esnaf Meclisi hakkında bilgi verdi.

Esnaf için projeler

Amaçlarının Karşıyaka esnafını kucaklamak olduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer, "Esnafımızın sorunlarını çözecek öneriler getirmek ve projeler üretmek istiyoruz. Meclisimizin çalışma gruplarını oluşturacağız. 1 ay içerisinde bu oluşumu tamamlayacağız. Kent Konseyi olarak belediyemizle her zaman iletişim içindeyiz. Belediye Başkanımız Sayın Cevat Durak Kent Konseyi'nin çalışmalarını yakından takip ediyor. Fikir ve düşünce paylaşımları yapıyoruz. Sonuçta tek amacımız var o da halka daha iyi hizmet sunmak" şeklinde konuştu. Esnaf Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri de kendilerinin de esnaf olduğunu hatırlatarak "Sorunları yakından biliyoruz, çözüm önerilerini diğer esnaf arkadaşlarımızla birlikte demokratik bir platformda geliştireceğiz. Amacımız ilçemizde bu tür sıkıntıları en aza indirgemek" dediler. Belediye Başkanı Cevat Durak da Yürütme Kurulu Üyelerini makamında ağırlayarak başarılar diledi. İlk toplantıları hakkında bilgi aldı. Her zaman yanlarında olacakları mesajını verdi.