Pınar Karşıyaka dün akşam büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu. Şampiyonluk tüm İzmir'de büyük bir sevinç yaşattı. Karşıyaka ise dün gece hiç uyumadı. 28 yıl sonra gelen şampiyonluk, sabaha kadar kutlandı. Özellikle bu başarıya imza atan basketbolcuların ilçeye gelmesi ile sevinç doruğa ulaştı. Gece boyunca meşaleler, havai fişek gösterileri gökyüzünü aydınlattı.



Karşıyakalı basketbolcular, salon çıkışında maçta 22 otobüs, onlarca araçla kendilerine destek vermeye gelen taraftarlarıyla konvoy oluşturdu. Yeşil-kırmızılı kafileyi taşıyan otobüs, önce Kaf-Kaf'ın kardeş kulübü Karagümrük'e uğradı. Karagümrüklüler, Karşıyakalı basketbolcu ve taraftarları meşalelerle karşıladı.



Pınar Karşıyaka, özel uçakla saat 01.30'da İzmir'e hareket etti. Uçakta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, futbol şubesi sponsoru Erdal Acar, yönetim, Teknik Direktör Cüneyt Dumlupınar ve bir grup taraftar da takımı yalnız bırakmadı. 'Kaf-Kaf' olarak tanınan ekibin uçağı tezahüratlarla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indi. Kafileyi alanda gece 03.30'da binlerce taraftar yine meşalelerle karşıladı. Yüzlerce araçlık konvoyla Karşıyaka Çarşı'ya hareket eden kafile, Alaybey'de üstü açık otobüse geçti.



Karşıyakalılar, Çarşı'ya ulaştıklarında coşku doruğa ulaştı. Taraftarlar takımlarını, Şampiyon" tezahüratlarıyla bağırlarına bastı. Kaf-Kaf'a potada 3 yılda Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve ligde şampiyonluk kazandıran Antrenör Ufuk Sarıca ile final serinin en değerli oyuncusu seçilen guard Bobby Dixon, taraftarlarla birlikte şampanya patlattı. Havai fişek gösterileri geceyi aydınlattı. Yeşil-kırmızılı basketbolcular, gün ışıdığında Çarşı'dan ayrılabildi.