Sağlıklı düşünen ve sorgulayan çocuklar yetiştirmek, bu amaçla satranç oyununu yaygınlaştırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, süper minikler, minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 4 kategoride geniş katılımlı turnuva düzenledi. Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü'nde satranç eğitimi alan çocukların yanı sıra turnuvaya Aydın, Isparta, Manisa, Denizli, Uşak, Balıkesir, Çanakkale ve daha birçok ilden gelen 380 çocuk katıldı. Gün boyunca devam eden turnuvada bazı karşılaşmalar 2 saat sürdü, veliler ve seyirciler turnuvayı heyecanla takip etti.
 

Modern tesisler çocukların hizmetinde

Karşıyaka Belediyesi'nin Türkiye Satranç Federasyonu'yla birlikte düzenlediği turnuvada profesyonel hakemler gözlemcilik yaptı. 16 Mayıs'ta açılışı yapılan 1912 Zühtü Işıl Spor Kompleksi'nde düzenlenen turnuvaya katılan veliler, organizasyon ve modern tesisler için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve belediyeye teşekkür etti. Turnuvaya katılan tüm çocuklara satranç takımı, dereceye girenlere ise kupa, madalya, eşofman, ayakkabı ve forma verildi. Turnuvada birincilikleri Miniklerde Berken Keni, Yıldız ve Gençlerde Yankı Kara elde etti.
Çocukların eğitimine ve gelişimine önem verdiklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Biz aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızı hayata hazırlamak için çalışıyoruz. Belediye başkanı seçildiğimde, bu kenti çocuklarla birlikte yöneteceğime söz vermiştim. Çocuklarımız, Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübünde kentlilik bilincini, dayanışmayı, paylaşmayı öğreniyor. Bugün burada çevre illerden gelen kardeşlerimizle birlikte düzenlediğimiz satranç turnuvasında dayanışma ruhunu yaşadılar, rekabet edebilme tecrübesini edindiler. Geleceğin mimarları çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak hiçbir çabadan kaçınmayacağız" dedi.