Karşıyaka Belediyesi, 7-10 Haziran tarihleri arasında Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen 2012 KOTFA Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılırken, Türkiye standı içinde yer alan Karşıyaka Belediyesi yayınları Korelilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Türkiye standında İzmir'i temsilen fuara katılan heyette yer alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti, "Koreliler bize karşı çok yakın davranıyor. Sıcak ilişkiler kurduk. Sağlıklı görüşmeler yaptık" diye dile getirdi.

2012 KOTFA Güney Kore Dünya Turizm Ve Seyahat Fuarı'nda İzmir'i temsil eden heyette Başkan Durak'ın yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ile Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı'da yer aldı. Heyet İzmir standında, fuarın açılışını yapan Güney Kore Kültür ve Turizm Bakanı Kwangs Shek Chio'yu da ağırladı.

Şehitliği ziyaret etti

Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı ve Meclis Üyesi Mehmet Ersoy ile birlikte Türkiye Güney Kore Büyükelçisi Mustafa Naci Sarıbaş ve Kültür Tanıtma Müşaviri Ayşegül Atmaca'yı da ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Busan Şehri'ndeki Türk Şehitliği'ni de gezdi. Başkan Durak, Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı içinde bulunan Türk Şehitliği'ne çiçek bırakıp, dua etti. 
Güney Kore'de ulusal kutlanan Yurt Şehitleri Anma Günü'ne denk gelmesi nedeniyle yapılan törenlere de katılan Başkan Durak ve beraberindeki heyet daha sonra kent içinde farklı uygulama alanlarını gezdi.

Güney Kore halkının Türkleri adeta kardeş gibi gördüğünü belirten Başkan Durak, "Türkiye standımız en çok ziyaret edilen ve ilgi görenlerden biriydi. Türkiye'den Belediye olarak sadece Karşıyaka Belediyesi vardı. Burada çok sayıda kişiyle görüşmeler yaptık, İzmir'i anlattık. Daha aktif olmamız gereken bir fuar olduğunu düşünüyorum. Dünyanın pek çok yerinden katılımcılar oldu. Fuarda İzmir ve Karşıyaka'yı tanıtmaya çalıştık" diye konuştu.