Geçtiğimiz ay Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesine imza atan Karşıyaka Belediyesi, belediyenin eylemlerinden biri olan sürdürülebilir enerji kaynaklarını aktif hale getirmeyi amaçlıyor. Bu anlamda da kendi şantiye tesislerinin elektrik enerjisini karşılamak amacıyla yapmayı düşündüğü rüzgar tribünü için altlık veri oluşturacak rüzgar ölçüm direği Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin alınarak dikilirken  ilk etapta rüzgar ölçümlerine de başlamış oldu. Otuz metre uzunluğundaki ölçüm direğinde, rüzgarın yönünü, hızını ve hava sıcaklığını ölçen rüzgar hız sensörü, rüzgar yön sensörü, hava sıcaklığı sensörü ve veri toplama ünitesi bulunuyor.

Karşıyaka Belediyesi böylece veri toplam ünitesinde ölçülen çeşitli meteorolojik parametreleri belirli formatlarda mesajlara dönüştürme işlemi yapacak ayrıca bu bilgileri belirli formatlarda saklayarak grafiklere dönüştürecek. Tüm bu çalışmalar için bilgisayarda kaydetme işlemine ise hemen başlandı.

Yapılan tüm bu işlemler herhangi bir bilgiyi kaybetmeden meteoroloji parametrelerinin sürekli olarak ve en doğru şekilde elde edilmesini sağlayacak.

Karşıyaka Belediyesi yapmayı planladığı  rüzgar tribününün verimli çalışıp çalışmayacağı hususunda da şimdiden veriler  elde etmeye başladı.