Prof. Dr. Mustafa Gündüz üç gün süren eğitimde "Halkla İlişkiler ve İletişim Becerileri"ni anlatırken, Doç Dr. Canani Kaygusuz'da iki günlük eğitiminde "Stres Yönetimi ile Başarılı Motivasyon Teknikleri"ni anlattı. Toplam 56 zabıtanın katıldığı eğitimlerde hizmet sırasında yaşananlar gündeme gelirken, zorluklarla mücadelede önceden alınacak önlemler anlatıldı. Olumsuzluklar karşısında neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler veren uzmanlar, "Zor bir iş yapıyorsunuz. Anlık öfkelere kapılmadan kendinizi kontrol ederek çözümler üretebilirsiniz" önerisinde bulundu. 

Eğitimin son günkü programına katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, zabıta kadrolarının gençleştiğini belirterek, "Bu eğitimler sizleri daha da güçlendirecek" dedi ve ekledi: 
"Sizler de burada yaşayanlar gibi olmalısınız. Onların yerine kendinizi koyarak hizmet üretmelisiniz. Size haksız yere karşı koyan olsa dahi kavga etmeden sorunu çözmelisiniz. Sizin en ufak bir eksikliğiniz veya farklı davranışlarınız büyütülerek bizlere yansıtılıyor. Karşıyaka halkının mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Sizler de halkımızın mutluluğunu sağlamak için görev yaptığınızı unutmayınız ".  
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak zabıtalardan hizmet ederken çok dikkatli olmalarını isteyerek, "Sokakta Cevat Durak sizlersiniz. Sizin her yaptığınız davranış bizlere yansıyor. Halka hizmet ederken özverili, anlayışlı olun, sorunlarını çözmeye çalışın. Hiç kimseyi üzmeyin, yanlış yapmayın" diye de uyardı.  
Verilen eğitimlerin kendileri için çok yararlı olduğunu belirten zabıtalar ise görev yaparken vatandaşın her konuda yardımı kendilerinden istediğini belirterek,  "Kişisel gelişim eğitimi bizim halkla ilişkilerimizi güçlendirecek. Olumsuzluklarda daha kontrollü olacağız. " dedi.