2013 yılında 70 milyon liralık rekor yatırım yapan Karşıyaka Belediyesi'nin Latife Hanım Mahallesi'nde yapımına 3 ay önce başladığı kompleks farklı projeleri bünyesinde barındıracak. 21 bin metrekarelik alan üzerine yapılan tesiste, 2 bin seyirci kapasiteli stat, suni çim saha ve engelliler için ampute futbol sahası da yer alıyor.

Birbirinden ilginç projelere imza atan Karşıyaka Belediyesi'nin, Latife Hanım Mahallesi'nde, her geçen gün büyük bir hızla ilerleyen yeni projesi, 8 farklı bölümden oluşuyor.  Projede, UEFA standartlarında, 2 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, ampute takımlar için özel saha, suni çim saha, butik müze, uygulamalı deprem eğitim alanı, arama-kurtarma köpeği eğitim alanı, av köpekleri için barınak ve yeşil alanlar bulunuyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 21 bin metrekare alan üzerine yapılmakta olan tesis tamamlandığında, Karşıyaka'nın eksikliklerinden bir kaçını daha gidermiş olacaklarını vurgulayarak, "Karşıyaka'da bulabildiğimiz, kentimize kazandırdığımız her alanı, Karşıyakalıların hizmetine sunmak için azami bir çaba sarf ediyoruz. Yapılan her bir proje ile Karşıyaka artı bir değer kazanıyor. Adeta yoktan var ederek, kente kazandırdığımız alanlarda farklı projelerden oluşan tesisler yaparak, yer sıkıntısını aşarken, farklı uğraşları olan pek çok kesimi aynı ortamda buluşturmayı da sağlıyoruz. Bu açıdan çok amaçlı tesisleri önemsiyoruz" dedi.

Durak, tesisin açılışını Şubat ayında yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Alanda neler olacak
 
1-    Amatör takımlar için UEFA standartlarında doğal çim saha. Yaklaşık iki bin seyirci kapasiteli olan saha 102x 65 metre ölçülerinde olacak. Saha kenarında iki takımın soyunma ve duş odaları, çevre güvenliği ve idari binalar yer alacak. Amatör takımlar ile gençlerin ulusal ve uluslararası maçları yapılabilecek.

2-    Ampute takım sahası. İzmir'de ilk kez bir ampute takım için futbol sahası Karşıyaka Belediyesi tarafından kazandırılmış olacak. Engeliler için özel tasarlanan saha ve çevresi ile kulüp binaları olacak. Suni çim sahası 60x40 ebatlarında uluslararası maçların da yapılmasına uygun olarak hazırlandı.

3-    Suni çim saha. Futbol oynamak isteyen herkese açık olacak saha ile daha çok kişinin spor yapması sağlanacak.

4-    Butik müze. Karşıyaka'ya bir müze daha kazandırılıyor. Eski araçlar müzesinde özellikle kamu hizmeti veren geçmişten günümüze kadar olan araçların sergisi açılacak.
5-    Deprem eğitim alanı. Karşıyaka Belediyesi'nin, sokaktan alıp deprem eğitimi için yetiştirdiği Rüzgar adlı köpek başta olmak üzere, benzeri köpekler için eğitim pisti olacak. Pistte başta deprem için olmak üzere her türlü köpek eğitimi yapılabilecek.

6-    Av köpeklerine barınak. Karşıyaka'da av merakı olan avcıların köpeklerini bırakabilecekleri barınaklar olacak. Apartmanlarda bakımı zor olan av köpekleri burada uygun ortamlarda geçici süreler kalabilecek.

7-    Deprem eğitim alanı. Deprem sonrası yapılması gerekenlere yönelik bina enkazları ile özel eğitim alanı yer alacak, burada başta çocuklar olmak üzere herkese eğitimler verilecek.

8-    Yeşil alanlar. Alan çevresi ağaçlarla bitkilendirilecek. Gezi yolları ve oturma alanları yer alacak.