Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın Oda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ile imzaladığı protokol gereği Karşıyaka'daki 30 bine yakın asansör tek tek kontrol edilerek eksiklikler belirlenip, önlem alınması sağlanacak. Makine Mühendisleri Odası'nın Tepekule İş Merkezi'nde gerçekleşen imza törenine Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güniz Gacaner ile Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın da katıldı. 

Kentte yaşayanlara sağlıklı yaşam alanları yaratılmasının sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka'daki binaların asansörlerinin denetimlerini odamızın uzmanları yapacak.  Apartmanlarımızda çok rahat kullandığımız, can güvenliğimizi yakından ilgilendiren asansörlerin hepsinin standartlara uygun olması gerekiyor. Öncelikle tüm asansörlerde can güvenliğinin mutlaka sağlanması gerekir. Kontrollerini yapıp eksikleri olan asansörler için ilgilileri uyaracağız" dedi.

Karşıyaka Belediyesi ile yıllardır işbirliği içinde olduklarını hatırlatan Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, "Oda olarak asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması konusunda özel ekipler kurduk. Uzmanlarımız yasadaki tüm aranan şartları kontrol edip raporlar oluşturuyor. Bu raporları da Karşıyaka Belediyesi'ne veriyoruz. Vatandaşlarımızın asansör denetimlerine gelen ekiplere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Denetimleri onların sağlığı için yapıyoruz" diye ekledi.

Protokol gereği Makine Mühendisleri Odası'nın görevlendireceği uzmanlar, semt semt apartmanları gezerek asansörleri kontrol edecek.  Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı, eksiklerinin olup olmadığı kontrol edilecek. Kullanılması can güvenliği açıdan sakıncalı olan asansörlere kırmızı etiket yapıştırılacak. Raporlar Belediyeye ve apartman yönetimlerine duyurulacak. Zamanı içerisinde eksikleri giderilmeyen asansörler kullanıma kapatılacak.