İzmir'in en büyük konser salonlarından birini daha Karşıyaka'ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, "Belediye olarak biz kültür ve sanat merkezi yaptıkça, halkımız daha fazlasını istiyor. Talep arttıkça, biz yenilerini yapmaya devam edeceğiz. Karşıyaka'ya da bu yakışır" dedi.

9 yılda 10 kültür merkezi

Yeni Girne Bulvarı üzerinde projelendirilen Sosyal ve Kültürel Tesis ile Karşıyaka Belediyesi 9 yıl içinde 10. kültür ve sanat merkezinin de temelini atmış olacak. 3'ü 2009'da yaşanan bölünme sonrasında Bayraklı'da kalan kültür ve sanat merkezleri içinde en büyük konser salonuna sahip olacak tesis iki ayrı bölümden oluşacak. Sosyal tesis olarak planlanan ilk bölümde meslek ve sanatsal kurslar düzenlenmek üzere beş ayrı salon bulunacak. Çalışanlar için ofisler ile bir de yemekhane yer alacak. İkinci bölüm ise konser ve tiyatro sahnesi yer alacak. 241 metrekarelik dev salon 750 seyirci kapasitesine sahip olacak. Ayrıca sanatçılar için giyinme odaları ve ofisler de bulunacak.

Karşıyaka Belediyesi 10. kültür ve sanat merkezi Yeni Girne Konser Salonu'nun temelini 14 Mayıs Salı günü saat: 10.30'da düzenlenecek tören ile atacak.
Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi'nin 2013 yılı açılış programı içinde yer alan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi de, merhum Belediye Başkanı Piriştina'nın ölümünün 9. yıldönümü olan 15 Haziran Cumartesi günü açılacak. Yine, Karşıyaka Çarşı'da yapımı bitme aşamasına gelen Çarşı Tiyatro'nun da yaz sonunda hizmete girmesi planlanıyor.