Cumhuriyet Mahallesi 6712/4 sokaktaki eski taş ocağı alanın ıslah edilmesiyle kazanılan alana yapılan suni çim saha ve park alanın açılışına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, meclis üyeleri, Kadın Danışma gönüllüleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende Erdem Esentepe Kulübü Başkanı Metin Acaroğlu mahalledeki çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulup spora yöneldiğini belirterek, Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür belgesi verdi.

Törende konuşan CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, Başkan Durak’ın halkın içinde ve halkla beraber olduğunu vurgulayarak, “Bir dönem daha halkla birlikte yürüyeceği gözlerinden belli oluyor. İki dönem yapılanlar ortada, 2014 yine açılışlar ve yatırımlar ile başladı.  Başkanımız Cevat Durak ve belediye yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinin İzmir’de verildiğine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Durak ise, Cumhuriyet ve İnönü mahalleleri için hazırladıkları öneri imar planlarına vurgu yaparak, “Bu planlar onaylandığında, imar çalışmaları tamamlanmış olacak. Ancak, o zaman zarfında, belediye olarak beklemedik ve belediyemize ait 120 bin metrekarelik alanı, bölgenin yeşil ve yol ihtiyacını karşılayacak şekilde ayırdık” dedi. Cumhuriyet Mahallesi’nin en önemli sorunlarından birinin de, taş ocakları olarak bilinen bölgedeki heyelan riski olduğunu hatırlatan Başkan Durak, “Geçen yıl yağmurlarda heyelan yaşandı. Onlarca ev tehdit altındaydı. Bu evlerde yaşayan insanlarımızın mağduriyetini giderebilmek amacıyla, büyük bir hızla, yeni planları da içinde alan geniş kapsamlı bir çalışma yaptık. Ancak, çalışmalar yukarılarda bizdeki kadar hızlı gitmiyor. 3-3.5 aydır Bakanlık’ta onayda bekliyor. Onay geldiği takdirde, heyelan mağduru vatandaşlarımızı, mahallelerinden çıkarmadan, o bölgede yapılan 6 bloka taşıyacağız” diye ekledi.

Eleştirilere Anlamlı Yanıt

Başkan Durak kendisini “inşaatçı başkan” diye eleştirenlere ise, “Karalanacağım şey buysa, ben bundan gocunmam. ‘Halka dokunmuyor’ diyenler var. Bu hizmetleri yapamazsam, vatandaşa bunlarla gelemezsem; seçime giderken ne derler? ‘iyi adamdı, ama bir şey yapmadı’. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Benim yoğurt yiyişim halkın emrinde ezilmek, gece gündüz çalışmaktır” yanıtını verdi.

Ülke gündemine de değinen Başkan Durak, “Büyükşehir Belediye Başkanım 397 yılla yargılanıyor. Hukuk bir gün herkese lazım oluyor. Bugün olduğu gibi… Biz de diyoruz ki; bürokrat arkadaşlarımız korkmasın. Biz kimsenin malını çalmıyoruz. Yetim hakkı da yemiyoruz. Bir şey yapıyoruz; hizmet… Midenize indirmediğiniz sürece, bir tek Allah korkunuz olur. Onun dışında korkacak hiçbir şeyimiz yok” dedi.

Durak, yaklaşan yerel seçim öncesindeki aday adaylığı sürecine ilişkin olarak ise, “Biz bu sürecin sonunda bir olacağız. Kol kola olacağız. Nasıl ki; milli törenlerimizi elimizden aldıklarında, onlara karşı hep birlikte durduk ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedik. Öyle yola çıktık, öyle de devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“İzmir Hizmet Bekliyor”

Seçim öncesinde merkezi iktidarın İzmir’e yaptığı yatırımlara yönelik açıklamalarını da eleştiren Başkan Durak, “Karşıyaka’ya bir çivi çakmayanlar, İzmir için kollarını kıpırdatmayanlar; bugün ‘şunu yaptık, bunu yaptık’ diyor. Hiçbir şey yapmadınız. İzmirli sizden hizmet bekliyor. Verdiği 6-7 misli fazla verginin bir lirasını almak istiyor. Bunu da hak ediyor” dedi.

Hedef Yüzde 75

Yerel seçimde, 30 ilçede başarılı olarak, İzmir’i yüceltecek çalışmalara imza atacaklarını da söyleyen Başkan Durak, Karşıyaka için yüzde 75’lik hedefini yineleyerek, “Bunun altında oy almayacağız” iddiasını da ortaya koydu.

Tamamlanan projeleri önümüzdeki günlerde sırayla hizmete açacaklarını da hatırlatan Başkan Durak, “Bunlar seçim için değil. Seçimden sonra da devam edeceğiz. Yaptığımız hizmet bir güne mahsus değil. Ama bir şey önemli; burada alınacak her bir fazla oy, bizi Türkiye’de iktidara biraz daha yaklaştıracak” diye de ekledi.