Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek uygulamalı doğal afet eğitim çalışmasına 15-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çalışma için 14 Mart Perşembe günü Yalı Mahallesi'nde kullanılmayan iki katlı bir bina yıkılacak. Mobilyalarla aslına uygun hale getirilecek binanın yıkımı sırasında içeriye yerleştirilen kameralarla yıkım anı da dakika dakika tespit edilecek. 
15 Mart'ta ise, organize olan ekipler, mankenlerin yerleştirildiği bina enkazında, canlıya ulaşma, ilk müdahale ve kurtarma tatbikatı yapacak. 
Çeşitli kurum ve kuruluşların arama kurtarma ekiplerinden oluşan grup, gerçek enkaz üzerindeki çalışmanın ardından 16-17 Mart tarihlerinde ise, Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi'nde eğitim seminerleri düzenlenecek. 
3 günlük uygulamalı çalışmaya Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma ekibinin yanı sıra, AKUT'un İzmir, Manisa, Denizli, Eskişehir, Kocaeli gibi 11 ayrı kentteki ekipleri,  AFAD İzmir, Türk Kızılayı, Ege Afet Müdürlüğü, Yeni Yüksektepe Arama Kurtarma Topluluğu, Yapı Kredi Arama Kurtarma Topluluğu (YAKUT) ile Ege Üniversitesi Arama Kurtarma Öğrenci Topluluğu (EGECAN) , TRAC İzmir katılacak.