Asya’dan Avrupa’ya pek çok ülkeden gelip Karşıyaka’da buluşan öğrenciler, ulusal kıyafetleriyle yaptıkları gösteriler ile kentin meydanlarını tam bir bayram havasına çevirdi. Hepsi farklı kültürlerden olmasına karşın sevgiye uzanan minik eller tüm farklılıkları yok ederek kalıcı dostluklara imza attı.  Karşıyaka Çarşısı ve Carrefour Alışveriş Merkezi’nde kurulan iki ayrı sahnede ekipler sırasıyla en özel gösterilerini sundu. Karşıyakalı minikler de evlerinde ağırladıkları yabancı arkadaşlarını gün boyu yalnız bırakmayarak, Türk Misafirperverliğinin de en güzel örnekleri sergilendi. 

Karşıyaka Çarşısı İskele alanında gerçekleşen gösterilerde, sırasıyla Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Kosova, Rusya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Macaristan, Van ve Karşıyaka Belediyesi ekipleri gösterileriyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Bol bol fotoğraf çektirerek, bu özel anları ölümsüzleştiren konuk ekipler gösterileriyle de Karşıyaka Çarşısı’nı karnaval alanına çevirdi.
 
Carrefour Alışveriş Merkezi’nde ise,  Almanya,  Arnavutluk, Çin, Kazakistan, Slovakya, KKTC, Litvanya, Makedonya, Endonezya, Belarus ve Ukrayna sahne aldı. Birbirinden ilginç oyunlarını sunan öğrencileri alkışlarla destekleyen vatandaşlar farklı bir gün geçirmenin güzelliğini yaşadı.

Gösteri alanlarını dolaşarak sahnelenen coşkuya ortak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak hem gelen konuklarla hem de izleyicilerle sohbet etti. Şenliğin güzelliği karşısında çok etkilendiklerini belirten vatandaşlar Başkan Cevat Durak’a teşekkür ederek, “Dünyanın bütün renkleri buraya toplanmış. Karşıyaka’da olmaktan çok mutluyuz. Bu güzellikleri yaşattığınız için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Carrefour Alışveriş Merkezi’nde ayrıca çocukların gösterisini Karşıyaka Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Zübeyde Hanım Huzurevi’nin sakinleri de izledi.

ŞENLİK DEVAM EDİYOR

Uluslar arası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nde 22 Nisan Pazar günü saat 14.30 ile 16 arasında Karşıyaka Çarşısı ve Carrefour Alışveriş merkezi’nde gösteriler devam edecek.

Saat 20.00 de ise Demirköprü Mahtarlık yanında Balkan Gecesi gerçekleştirilecek. Balkan Gecesine Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya grupları sahne alacak. Makedon Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek geceye Makedonya’nın kardeş kenti Veles’in belediye başkanı da katılacak.