Karşıyaka Belediyesi gençlere meslek seçiminde yardımcı olacak bir uygulama başlattı. Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen seminerlerle gençlere meslekler tanıtılıyor.Karşıyaka Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Meslek Tanıtım Seminerleri Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.

Lisede eğitim gören gençlerin üniversite seçme sınavlarında doğru tercihlerde bulunmalarını, kendilerine uygun mesleği seçmelerini sağlamak ve de kendilerine yol gösterebilmek amacıyla düzenlenen seminerler gençlere bilgi veriyor. İlk seminerde Veterinerlik ve Diş Hekimliği hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, bu iki mesleği daha yakından tanıma şansı buldu. Öğrencilere, Veteriner Hekimleri Odası'ndan Veteriner Hekim Aykut Çokoğlu, Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Toplum Ağız- Diş Sağlığı Komisyon Başkanı Diş Hekimi Esra Özatay mesleklerini gençlere anlattı.

Sözlerine Veterinerlik Hekimliği'nin ne durumda tercih edilmesi gerektiğini anlatarak başlayan Aykut Çolakoğlu, hayvanları sevmenin veterinerlik için mutlak şart olduğunu belirtirken, bir o kadar da eğlenceli olduğunu vurguladı. Çokoğlu, veteriner olmak isteyen gençlere evcil hayvan bölümünü seçmeleri önerisinde bulunurken, "Bir de bu mesleğin saati yok. Bambaşka bir hayat standarttınız oluyor." diye de ekledi.
Esra Özatay ise, diş hekimliğini seçmeyi düşünen gençlere, el becerisinin önemli bir etmen olduğunu hatırlatarak, "Oyma sanatı ustası gibi çalışılıyor." dedi.

Karşıyaka Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Meslek Tanıtım Seminerleri Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. 14 Mart 2012 Çarşamba günü yapılacak seminerin konusu, eczacılık ve tabiplik olacak. Eğitimler, Karşıyaka Belediyesi İdari Hizmet Binası toplantı salonunda düzenlenmektedir. Eğitim seminerleri herkese açık olup aynı zamanda ücretsizdir.