Bölgenin alt yapı düzenlemelerine göre uygulama noktaları belirlenen yeraltı çöp konteynırlarının sayısı, Karşıyaka’da, son eklenenlerle 112’ye ulaştı. 2008 yılında başlayan uygulamada, Dedebaşı, Şemikler, Fikri Altay, Bahariye, Bostanlı, Mavişehir, Tersane ve Bahriye Üçok Mahallelerine yeraltı konteynırları yerleştirilmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan çalışma ile Mustafa Kemal Mahallesi’nde de, 9 ayrı noktaya, 5 bin litrelik, yer altı konteynırı kondu. Çalışmada, Mustafa Kemal Mahallesi’ne, ayrıca 3 bin litrelik, 18 de yer üstü çöp konteynırı yerleştirildi. Öte yandan, Karşıyaka genelinde bulunan toplam 1500 yer üstü konteynırı da, yenileri ile değiştiriliyor.

Yeraltı çöp konteynırı uygulamasını Türkiye’de ilk başlatan belediyelerden biri olduklarını hatırlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bütün mahallelerimizden, bu yönde talepler alıyoruz. Ancak, uygulamayı her yerde yapmamız, ne yazık ki, mümkün olmuyor. Çöp konteynırlarının yerin altına alınabilmesi için, sokakların geniş olması ve yerin altındaki, diğer kurumlara ait hatların uygulamaya izin veren düzen içinde olması gerekiyor. Pek çok noktada, bu nedenle, yeraltı çöp konteynırı koyma imkanı bulamıyoruz. Ancak, tüm imkanlarımızı zorlayarak, uygulamanın kentin geneline yayılması için çalışmaya da devam ediyoruz” dedi.

Başkan Durak, uygulamanın önümüzdeki haftalarda Zübeyde Hanım Mahallesi’nde başlayacağı müjdesini de verdi.
 
Karşıyaka Belediyesi Dedebaşı, Şemikler, Fikri Altay, Bahariye, Bostanlı, Mavişehir, Tersane, Bahriye Üçok ve Mustafa Kemal Mahallelerinde 112 yer altı, 186 yer üstü büyük boy çöp konteyneri ile çöpleri topluyor.