Bostanlı Kadın Danışma Merkezi'nin gönüllü kadınların Harmandalı gösterisiyle renklenen etkinliğe, eşi Birsen Durak ile birlikte katılan Belediye Başkanı Cevat Durak, "Dünya sizlerle var. Aydınlık yarınlar için sizlere güveniyoruz" dedi.
Karşıyaka Belediye Bandosu ile başlayan etkinlikte Kordelya grubu da şarkılarla bayanları coşturdu. Bostanlı Kadın Danışma Merkezi gönüllü bayanlarının sunduğu Harmandalı gösterisi ise, Başta Başkan Durak olmak üzere, izleyenlerden övgü aldı. 
Etkinlikte konuşan Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birgül Çağrı, "Erkeklerin kadına uyguladığı şiddete hayır diyoruz. Sessiz kalmayacağız" dedi.
Başkan Durak da konuşmasında 8 Mart'ın ülkemizde ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, "Kadınların "eşit statü" taleplerinde dünyanın pek çok ülkesinde önemli yol kat edilirken; ülkemizde ise, tam tersi bir tablo sergilenmektedir. Destansı bir bağımsızlık mücadelesinin temel gücü olan Türk kadınları, bugün toplumsal yaşamdan dışlanmaya çalışılmakta, insanlık dışı şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Evde, işte hırpalanmakta, örselenmektedir.  Bu nedenledir ki; 8 Mart'lar ülkemizde ayrı bir önem taşımaktadır. 156 yıl önce New York'ta 40 bin kadının başlattığı mücadeleyi, pek çok ülkedeki hemcinslerinden önce devralan Türk Kadını, haklarına sahip çıkma noktasında sesini daha güçlü çıkarmak zorundadır" diye ekledi.

Hastanedekiler unutulmadı

Karşıyaka Belediyesi, günü daha da anlamlı kılacak bir etkinliğe de imza attı. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayfer Çalışkan bayan personeliyle birlikte, Karşıyaka Devlet Hastanesi Doğum ve Çocuk Servislerini ziyaret ederek, yeni doğum yapan ve hasta çocuklarının yanında refakatçi kalan kadınların da Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Karanfil ve hediyelerin verildiği ziyarette, kadın doktor ve hemşirelerde unutulmadı.