Karşıyaka Belediyesi, afete öncesi eğitim seminerlerini okullardan kurslara taşıdı. Eğitim kurumlarında gerçekleştirilen uygulamalı eğitim çalışmasının benzeri, Bostanlı Kadın Danışma Merkezi'nin ardından, İsmail Cem ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ndeki kursiyerlere de verildi.
Her iki kültür merkezinin bulunduğu mahallelerdeki bayanların ilgi gösterdiği eğitimde, olası bir doğal afette neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla gerçekleştirilen eğitim, İzmir Afet Derneği (İZAD) Yönetim Kurulu Başkanı Jeoloji Mühendisi Okşan Mersin tarafından verildi. Ülkemizin kaçınılmaz gerçeği olan depremlere karşı bilgi birikiminin en önemli faktör olduğuna değinen Mersin, katılımcıları deprem hasarlarını en aza indirme konusunda bilgilendirdi.

Mevcut binaların sağlamlaştırılması, ev içi eşyaların sabitlenmesi, evlerde deprem çantalarının bulundurulması gibi deprem öncesi alınacak önlemlerle bu felaketin minimum zararla atlatılabileceğinin altı çizilen toplantılarda, ülkemizde bugüne dek yaşanan büyük depremler sonrası çekilen görüntülerden hazırlanan filmler de izlettirildi.