Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin düzenlediği etkinlikte müzeleri gezen minikler Tay Park’ta gönüllerince eğlendi. Ata binip, evcil hayvanları seven öğrencilerin mutluluğuna, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak da eşlik etti.

Sınıflarında kaynaştırma eğitimi kapsamında engelli çocukların da bulunduğu Kazım Dirik İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri öncelikle Latife Hanım Köşkü Anıevi ve Zübeyde Hanım Kabri’ni gezdi. Velilerin de katıldığı gezide öğrenciler Karşıyaka ile ilgili bilgiler de verildi.  Miniklerin gezi noktaları arasında, Milli Mücadele Parkı, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi ve Bilim Müzesi de yer aldı. Gittikleri yerlerden oldukça etkilenen öğrenciler son olarak Tay Park’a geldi. Başta engelli öğrenciler olmak üzere, hayatlarında ilk kez ata binen öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı. Tay Park’ta bulunan evcil hayvanları seven minikler daha sonra özel bölmelerdeki sürüngenler hakkında bilgiler aldı.

Engelliler Meclisi Başkanı Hülya Polat amaçlarının kenti tanıma imkanı bulamayan çocukları gezdirmek olduğunu belirterek, “Karşıyaka Belediyesi imkanları ile bu gezileri düzenliyoruz. Daha önce de Safiye Nadir Engelliler Okulu öğrencilerini gezdirmiştik. Şimdi de sınıflarında engelli arkadaşlarının da bulunduğu ilkokul öğrencilerini gezdiriyoruz. Karşıyaka’yı yakından tanıyorlar, unutamayacakları bir gün yaşıyorlar. Belediye Başkanımız Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak’ta bu projelerimizde hep yanımızda olup, bize destek oluyor. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum“ dedi.