Karşıyaka Belediyesi tarafından; vatandaşları okumaya teşvik etmek ve edebi eserlerin daha fazla insana ulaşmasını sağlamak amacıyla kurulan ödünç kitap stantları, binlerce kişinin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına aracı oldu. İlçenin 9 farklı noktasında hizmet veren stantlardaki kitap sayısı 7 bini bulurken, projeden yararlanan vatandaşların sayısı da on bini aştı. Latife Hanım Köşkü Müzesi, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı, Yalı ve Cumhuriyet mahalle merkezleri önü ile Goncalar, Alaybey, Atakent, Mustafa Kemal ve Demirköprü muhtarlıklarının yanında yer alan stantların her birinde, 800 civarında kitap bulunuyor.
 

HER TÜRDE 100’LERCE KİTAP

Roman, şiir, deneme, güncel kitaplar ve klasikler gibi her türde eserin yer aldığı stantlara giden vatandaşlar, telefon numaraları ve adreslerini bırakarak, istedikleri kitabı hiçbir ücret ödemeden alabiliyor. Okuduktan sonra da yerine teslim ederek bir başka kitapla değiştirebiliyor. Dileyen Karşıyakalılar, stantlara kendi kitaplarını bağışlayabiliyor. Proje sayesinde hem daha fazla insan kitap okuyor hem de halkın dayanışma ruhu canlandırılıyor.
 

“HEDEFİMİZE ULAŞTIK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bu projeyle; kitap okumayı özendirmeyi, okuma alışkanlığının artırılmasına katkı koymayı, maddi imkanları kısıtlı vatandaşlarımızın istedikleri kitaba para ödemeden ulaşabilmesini hedeflemiştik. 3 yılın sonunda, emeklerimizin yerini bulduğunu görüyoruz. Uygulamada bir sıkıntı yaşamamamız ve bağışlarıyla kitaplıklarımızı zenginleştiren vatandaşlarımızın duyarlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Kitaplarını paylaşarak en güzel dayanışmayı sergileyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.