Bostanlı Pazar Yeri'nde başlayan "5. Karadeniz Hamsi Şöleni" hafta sonunda mahalli sanatçıların konserleri ile renklenecek. Pazar günü saat:12.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapılacak olan "Hamsi İkramı"nda ise 10 ton balık 500 mangalda pişirilerek, dağıtılacak.

Karşıyaka Belediyesi, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON), Tokatlılar Derneği Karşıyaka Şubesi, Karşıyaka Karadenizliler Derneği ve Çorum Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen şölenin ilk gününde Bostanlı Pazar Yeri'nde açılan 39 stantta, yöresel gıda ve tekstil ürünleri satışa sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantlarda, sadece Karadeniz yöresi değil, farklı bölgelerden de tatlar yer alıyor.

24 Aralık tarihine kadar devam edecek Hamsi Şöleni'nin pazar günkü programı ise yoğun olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı 3. günde, şölen alanına kurulacak 500 mangalda pişirilecek 10 ton hamsi vatandaşlara dağıtılacak. Karadenizli ünlü sanatçı Zeynep Başkan'ın sahne alacağı etkinlik horonlar ve kol bastı ile renklenecek.