Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 19. gerçekleştirilen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'nde kentin her köşesinde ayrı ayrı düzenlenen gösterilerde Karşıyaka adeta  bayram yerine döndü. 17 ülkeden 19 grubun katıldığı gösterilerde, vatandaşlar konuklara büyük ilgi gösterirken, dostluk, barış, huzur ve sevgi görüntüleri sergilendi.

Karşıyaka'nın en kalabalık alanlarından biri olan Karşıyaka Çarşısı'nda, İskele önünde kurulan sahnede Bosna-Hersek, Belarus, Slovenya, Endonozya, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Rusya, Türkiye-Kars, Litvanya, Latvia ve Makedonya (Ohri) grupları katıldı.
Karşıyaka'da ayrıca Carrefour alışveriş merkezi ile Ege Park Mavişehir'de de gösteriler yapıldı. Kapalı alanda hazırlanan platformda sunulan gösteriler, alanı dolduran yüzlerce izleyici tarafından heyecanla takip edildi. Buradaki gösterilere Belarus, Arnavutluk, KKTC, Endonezya, Kosova, Romanya, Bulgaristan-Burgaz ve Slovenya ekipleri katıldı.


Karşıyaka'dan Konak'a


Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'ne katılan ülkeler, Karşıyaka sınırlarını da aşarak Konak Meydanı ve Kızlarağası Hanı'nda da gösterilere çıktı. Konak meydanındaki gösterilere Bulgaristan (Svelengrad), Gürcistan, Polonya, Rusya, Türkiye (Kars),  Litvanya, Arnavutluk, Romanya, KKTC, Makedonya (Veles), Malezya  grupları katıldı. Kızlarağası Hanı'ndaki gösterilere ise, Makedonya (Ohrid), Malezya ve Latvia grupları katıldı. Şenlikte yer alan grupların katılımı ile ayrıca Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi'nin salonunda Balkan Gecesi düzenlendi.
Konuksever ailelere ve destek olan herkese teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak "Atatürk'ün bize emanet ettiği çocuk bayramını dünya çocukları ile kardeşlik içinde gerçekleştiriyoruz. Karşıyaka'yı, İzmir'i, ülkemizi tanıtıyoruz. Bu sevgi ve ilgiye destek olan, bizlere güç veren, yanımızda yer alan herkese teşekkür ediyorum" dedi.