Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden birini alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Avrupa’yı Karşıyakalı yaptık ve çalışmalarımızın dikkat çekmesi bizleri mutlu ediyor. Hedefimiz Avrupa Ödülü” dedi.  
 
KARŞIYAKA’DAN TARİHİ BAŞARI

Katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları neticesinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından ‘Avrupa Diploması’ ile onurlandırılan Karşıyaka Belediyesi, büyük ödülü Fransa’nın Strazburg kentinde aldı. Konsey’in Strazburg’daki merkez binasında düzenlenen törende Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile meclis üyeleri, bürokratlar ve Avrupa’nın diğer ülkelerinden katılımcılar yer aldı. Başkan Akpınar yaptığı sunumla beğeni kazanırken, Karşıyaka ve belediye hizmetlerinin tanıtıldığı kısa film de ilgiyle izlendi. Başkan Akpınar, komite üyelerine üzerinde ‘I Love Karşıyaka’ yazan maketler hediye etti.
 
EGE’DE BİR İLK


Avrupa’nın ‘en büyük kent ödülü’ sayılan ‘Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması; yerelden uluslararası boyuta uzanan, çok geniş yelpazedeki uygulamaları nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne verildi. Belediyenin geçen yerel seçimlerden bu yana sürdürdüğü Avrupa düzeyindeki çalışmaları, kardeş şehir ilişkileri, uluslararası kuruluşlara üyelikleri, dayanışma faaliyetleri, kentsel, çevresel, sosyal ve kültürel alanlarda örnek teşkil eden uygulamaları, çocuk ve gençlere yönelik hizmetleri, bu ödülün kazanılmasını sağladı. Bu yıl Avrupa Diploması’na layık görülen 12 belediyeden biri olan Karşıyaka, bu ödülle Ege Bölgesi’ndeki ilçe belediyeleri arasında da bir ilki gerçekleştirmiş oldu.
 
AMAÇ; YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

Avrupa Diplomasını, Komite Üyelerinin elinden alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Belediyecilik sadece yüksek binalar dikmek ve daha kalabalık şehirler yaratmak değildir. O kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek temel hedefimizdir. Son bir yılda Avrupa çapında çalışmalarımızı hızlandırdık. Ve yaptığımız çalışmalar neticesinde önce 12 Yıldız Şehri Ünvanı’nı, şimdi de Avrupa Diplomasını aldık. Bu durum gösteriyor ki başarımız tesadüf değildir” dedi.
 
AVRUPA’NIN DİKKATİNİ ÇEKİYORUZ

Avrupa Diploması’nı Karşıyaka’ya kazandırmaktan büyük onur duyduklarını belirten Başkan Akpınar “Avrupa Ödülü yolundaki ilk aşamayı geçerek Avrupa Diploması’na layık görülmek ve çalışmalarımızın böyle prestijli bir ödülle taçlandırılması, bizleri onurlandırdı. Şimdi hedefimiz sırasıyla Şeref Bayrağı ve Şeref Plaketi’ni de alarak, sayılı belediyelerin sahip olduğu en büyük ödül olan ‘Avrupa Ödülü’ne uzanmaktır. Karşıyaka’nın bir dünya kenti olduğunu biliyoruz ve yönetim anlayışımızı da buna göre şekillendiriyoruz. İnsana dokunan hizmetlerimizle, sadece Türkiye’nin değil, tüm Avrupa’nın dikkatini çekiyoruz” diye konuştu.
 
AVRUPA DİPLOMASI NEDİR?


Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955 yılından bu yana Avrupa Ödülü programı uyguluyor. Buna göre birinci aşamada ‘Avrupa Diploması’, ikinci aşamada ‘Avrupa Şeref Bayrağı’, üçüncü aşamada ‘Avrupa Şeref Plaketi’ ve son aşamada ‘Avrupa Ödülü’ veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Avrupa Şeref Plaketi’ne sahip.