Sevimli dostlarımızın, gömülerinin uygun şartlarda yapılması için Belediye Meclisi “Hayvan Mezarlığı” yapılması kararı aldı. Örnekköy tapulama alanında, Yamanlar Köyü yolu üzerinde, cebel arazi olarak görünen 4.400 metre karelik bir yer, alınan karar doğrultusunda hazırlanarak, hayvan mezarlığı olarak kullanılacak.

Evlerinde besledikleri hayvanları öldüğünde gömebilmek için yer talep eden hayvan severlere çözüm ürettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “ Karşıyakalılar, hayvan dostlarımıza karşı son derece duyarlı. Biz de onların bu duyarlılığına katlıyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Barınağımız, polikliniklerimiz, parklara yerleştirdiğimiz otomatik suluklarımız, Hayvan Ambulansımız ile hak ettikleri hizmeti sevimli dostlarımıza sunmaya çalışıyoruz. Bizimle aynı havayı soluyan sevimli dostlarımız öldükten sonra da uygun koşullarda defnedilmeyi hak ediyor. Uzun süredir, onlar için mezarlık yapmak amacıyla, yer arayışımız sürüyordu. Hemşerilerimizin taleplerine uygun bir arazi bulduk. En kısa sürede hazırlayıp kullanılır konuma getireceğiz“ dedi.

Hayvan Mezarlığı için Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde öncelikle bir yönetmelik oluşturulacak. Alan temizlenip çevresi duvarla kaplanırken, kullanıma uygun hale getirilecek. Hayvan mezarlığına Karşıyaka’da bulunan ve Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne kayıtları yapılmış olan hayvanlar kabul edilecek. Sahipli hayvanlar için gömü başına 10 ağaç fidanı dikilmesi istenecek.