Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 20. si düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'ne katılan yabancı konuklar kenti gezdi. 21 ülkeden 500'ün üzerinde çocuk Doğal Yaşam Parkı ile başladıkları gezilerinde Bilim Müzesi ve Latife Hanım Köşkü'nü de gezdi.
Farklı kültürlerden gelen sevimli minikler İzmir'deki ev arkadaşlarıyla beraber çıktıkları kent turunun ilk durağı olan Doğal Yaşam Parkı'nda, pek çok hayvanı ilk kez yakından görme fırsatı buldu. Çocuklar, gezinin her anını fotoğraf ve kameralarıyla ölümsüzleştirdiler.
Doğal Yaşam Parkı'ndaki keyifli anların ardından Mavişehir'deki Bilim Müzesi'ne geçen  konuk çocuklar, burada da bilimin gizemli dünyasına kısa bir yolculuk yaptı. Bilim Müzesi'ndeki uzman eğitmenlerle fizikten kimyaya pek çok deney yapan miniklerin şaşkınlıkları yüzlerinden okunuyordu.
Şenliğe katılan çocukların gezi programı Latife Hanım Köşkü ile son buldu. Çocuklar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın son günlerini geçirdiği köşkü de görme imkanı buldu.