Savcılığa suç duyurusunda bulunan ve çevresindekilerin 'Kasap Hanım Ağa' diye hitap ettikleri Ezgili, 5 aydır 238 bin liranın ödenmediğini, ekonomik anlamda zorluk çektiğini dile getirip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Ödemiş kasap halinde kasaplık ve aynı zamanda büyükbaş hayvan yetiştiriciliği de yapan 4 çocuk annesi Hamide Ezgili, iddiaya göre, yaklaşık 5 ay önce İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla kendine ulaşan A.A.’ya 50 gebe inek sattı. Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde yaşayan A.A., ineklerin değeri olan 238 bin TL’yi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan alacağı hibe ile ödeyeceğini dile getirdi ve  Hamide Ezgili ile noterde sözleşme yaptı. İnekleri Suruç’a götüren A.A., bir süre sonra bakanlığın bir bankaya yatırdığı parayı usulsüz bir şekilde çekti. Ezgili’yi arayan A.A. parayı vermeyeceğini söyledi.

BAŞBAKAN’DAN YARDIM İSTEDİ

Parasını alamadığı için maddi sıkıntı içine düştüğünü ifade eden Hamide Ezgili, "Biz daha önce de bakanlıktan hibe alacak kişilere bu şekilde satış yapıyorduk. İlk kez başıma böyle bir şey geldi. Parayı bankada çalışan bir yakınının usulsüzlük yapmasıyla çekmiş. Ödemiş’te savcılığa gidip, üç banka çalışanı ve A.A. hakkında suç duyurusunda bulundum. Ancak paramı alamadım. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyorum, lütfen sorunun çözülmesini sağlasın" diye konuştu.