İzmir'de kurulacak olan Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin kollarının Bakırçay'a kurulmasıyla ilgili kampanya genişleyerek büyümeye devam ediyor. Bakırçay Belediyeler Birliği tarafından başlatılan kampanya, Bakırçay'ın tüm ilçelerinde ilgi görüyor. Kampanyada başı ise Dikili çekiyor.
Bakırçay'ın her ilçesi hiçbir siyasi menfaat beklemeden her kesimi bir araya getirmeli anlayışıyla yola çıkan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, siyasileri, turizmcileri, sivil toplum kuruluşlarını seracıları ve iş adamlarını bir araya toplayarak burada çıkan kararlar doğrultusunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce imza kampanyası başlattı.

Bu gelişimleri izleyen Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'da Kaymakamlık binasında Kâtip Çelebi Üniversitesinin bazı fakültelerinin Dikili'ye kurulması ile ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantıya Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kuruluşlarının Müdürleri ve Gazeteciler katıldı.

Toplantı açılışında yapılan slâyt gösterisi ve bilgilendirmenin ardından konuşan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu; "Bugün yeni kurulacak olan Kâtip Çelebi Üniversitesinin İlçemizde de birimlerinden birisinin kurulması için sizleri çağırdık" dedi. Dikili'nin, Aliağa'nın, Kınık'ın bu konuda bir beklentiye girdiğini ifade eden Karamehmetoğlu bu konuda gerçekçi olunması gerektiğini ve ilçeye kazandırılması için ilçeye uygun projeler hazırlanması gerektiğini söyledi. Bakırçay Belediyeler Birliği'nin başlattığı bu konu ile ilgili alt yapı çalışması hazırladıklarını da söyleyen Karamehmetoğlu 'bir fakülteyi en çok Dikili hak ediyor' dedi. Üniversitenin İlçeye ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkısını anlatan Karamehmetoğlu; "Dikili ve Bergama'da rüzgâr ile enerji santralleri gittikçe gelişim göstermektedir. Dikili, Mavi Bayraklı plajları ile turizme açık bir alan olarak görülmekte. Çandarlı'ya yapılacak limanın dünya limanları arasında 10'uncu liman olması, doğal güzelliklerin Dikili'de çok fazla bulunması, 40 km'lik bir kumsala sahip olması göz önünde bulundurularak bu konuları değerlendirecek yüksek okulların veya fakültenin Dikili'de açılmasını istiyoruz" dedi.


Ankara'ya kadar yürürüz


Daha sonra söz alan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Üniversite kurulum aşamasındayken Bakırçay Belediyeler Birliğindeki tüm Belediye Başkanları ile Üniversitenin Rektörünü ziyaret ettik. Üniversitenin Çiğli Merkezli kurulacağını anlayınca bölümlerinin bu yana kurulmasını istedik. Bu alanda diğer yerlere göre daha az yardım almış olan kuzey ilçelerine kaydırılmasına karar verdik. Belediye Başkanlarımız da ben demedi, biz diyerek hareket etti. Şimdilerde herkes bu konuda kendi uğraşlarını veriyor. Biz de burada bir çaba içerisine girdik. İmza kampanyası başlattık. Stikırlar hazırladık. Pankartlar astık ve bunlara olan ilginin giderek büyüdüğünü görüyoruz. Ancak öncelikle belirtmeliyim ki bu konu hiçbir siyasi partinin tekelinde olmamalıdır. Bu çabalar ortak düşüncenin ürünü olmalıdır. Buna bütün partilerin uyacağını ve destek vereceğini umuyorum. Geniş bir yürütme kurulu ile bu işi büyütmeliyiz. Gerekirse konuyu Bakanlığa götürmek için Ankara'ya kadar yürümeliyiz. Ben bu konuda yeri taahhüt ediyorum" dedi.