Aileler, çocuklarının en son trene bindiklerini tespit etti. İzmir yönüne gelen yolcu treninin kondüktörüyle konuştuğunu belirten Ali'nin babası Mehmet Oktay, "Denize gideceklerini söylemişler. Alsancak Garı'nda indiklerini öğrendik. Arayışımız sürüyor" dedi.

Saruhanlı'da yaşayan, Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencileri olan ve farklı sınıflarda eğitim gören Tolgahan Çiftçi ve Ali Oktay, okula gittiklerini söyleyerek dün sabah evden ayrıldı. Ancak eve dönmeyen çocukların meraklanan babaları çiftçi Mehmet Oktay ile kepçe operatörü Gürcan Çiftçi, çocuklarını okulda da bulamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu. Aileler bir yandan da çocuklarını aramaya başladı.

Mehmet Oktay çocukların izine ilk olarak Saruhanlı Tren Garı'nda rastladı. Güvenlik kamarasında çocukları gören Mehmet Oktay, yolcu treninin kondüktöründen öğrencilerin denize gitmek istediklerini söylediklerini öğrendi. Mehmet Oktay, yakınlarıyla birlikte İzmir yönüne giden trene binip çocukları aramaya başladı. Son olarak İzmir Alsancak Garı'nda çocukların trenden indiği öğrenildi. Ancak geçen zamana rağmen her iki çocuktan da haber çıkmadı.

KONAK'TA BULUNDULAR

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde okula gitmek üzere dün sabah evden ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan an ancak geri dönmeyen ikisi de 11 yaşındaki Tolgahan Çiftçi ve Ali Oktay, İzmir Konak'ta gezerlerken bulundu. Yakınları tarafından bulunan çocukların sağlık durumunu iyi olduğu öğrenildi.