Narlıdere Belediye Meclisi, Yavuz Bingöl'ün Gezi Parkı eylemleri ve gelişmelerle ilgili açıklamalarına tepki olarak, geçen 5 Ocak'ta, ilçede adını taşıyan sokağın ismini Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirme kararı aldı. AK Partili 2 üyenin ret, CHP'li 23 üyenin evet oyu ile geçen, Yavuz Bingöl Sokağı adının Berkin Elvan olarak değiştirilmesi kararı, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba tarafından veto edildi. Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur ve CHP'li meclis üyeleri bu duruma tepki gösterip, sonraki toplantıda aynı kararı ikinci kez aldı. Ayrıca bir sokağa da Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın adının verilmesi onaylandı.

TABELA KONULDU

Narlıdere Kaymakamlığı'nın bulunduğu sokağa, Ali İsmail Korkmaz Sokağı adı verilmesi nedeniyle bugün tören düzenlendi. Törene, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye meclis üyeleri, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Narlıdereli vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Batur, şöyle dedi:

"Narlıdere'nin gündeminde bir süredir devam eden halkın seçtiği kişilerin aldığı kararlara atanmışların müdahale etmelerini karşı ilk protesto eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Daha önce Narlıderemiz'in Demokrasi Meydanı'nda, üzerinde gezi direnişinde kaybettiğimiz genç kardeşlerimizin adlarının bulunduğu ve Narlıdere Belediyesi tarafından yapılan büyük bir gezi direnişi heykelimiz var. Yakın zamanda belediye meclisimiz ile birlikte aldığımız karar ile Yavuz Bingöl Sokağı'nın adını Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirdik. Yine burada Narlıdere Cemevi'ne giden yola çok yakıştığını düşündüğümüz Ali İsmail Korkmaz adını bu sokağa verme kararı aldık. Bugün de burada bu sokağın tabelasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu kararı almada belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın gösterdiği dik duruş için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Narlıdere'de yıllardır olmayan garip şeyler bugün oluyor. Halkın iradesi ile alınan kararlar, atananlar tarafından veto ediliyor. İstedikleri kadar veto etsinler. Bizim için bu sokağın adı artık Ali İsmail Korkmaz Sokağı'dır."