Kaynaklar Köyü'ndeki 7-12 yaş arasındaki çocuklar hafta sonlarında Buca Belediyesi'nin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki ücretsiz yüzme kurslarından yararlanmaya başladı. Kaynaklar'dan Muhtar Erhan Şen ve aileleri ile birlikte Buca Belediyesi'nin otobüsü ile havuza gelen çocukların ilk eğitimlerinde keyiflerine diyecek yoktu.

Buca Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik'in destekleriyle gerçekleştirilen projede yüzme havuzu Buca köylerine de açıldı. Eşi Oya Tatı ile birlikte Kaynaklar Köyü çocuklarını karşılayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı,  Buca'da Olimpik bir yüzme havuzu ve büyük bir spor kompleksi daha yapacağını da açıkladı.

Sizler şanslısınız

Buca'da kendisi de dahil yetişkinlerin böyle bir imkan olmadığı için yüzme öğrenemediğini belirten Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Buca Kent Konseyi Başkanımıza ve yönetimimize teşekkür ediyorum.  Geleceğimiz olan çocuklarımızın yüzmeyi öğrenmesi ilk hedefimiz. İkinc i hedefimiz ise bu alanda da milli sporcuların yetişmesinde katkı sağlamak" dedi.

Park açılacak


Kaynaklar Köyü Merkez Mahallesi Muhtarı Erhan Şen, çocuklar ve aileleri köyde yeni yapılan ve henüz resmi açılışı yapılmayan park nedeniyle Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya teşekkür etti. Şen, "Bugün çocuklarımız için yaşamları boyunca unutmayacakları önemli bir anı olacak. Böylesine güzel bir tesisi açan ve çocuklarımızın eğitimi için bu imkanı sağlayan Başkanımıza teşekkür ederiz. Bizler yüzmeyi öğrenmek için köydeki derelere ailemizden habersiz kaçıp giderdik. Çocuklarımız için bu önemli bir imkan" dedi.