Konak Belediyesi'nin her bayram, yılbaşı öncesi ve okullar açılırken düzenlediği 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' alışveriş günleri bu yılbaşında da esnafa rahat nefes aldırdı. İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin de destek verdiği 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' birbirinden renkli görüntülere sahne olurken Çarşı'da festival havası estirdi. Şimdi Kemeraltı Zamanı, sadece Kemeraltı'na alışverişe gelenlerin değil, Noel tatili için İzmir'de bulunan turistlerin de ilgisini çekti.

Kemeraltı adını duyuracak

'Şimdi Kemeraltı Zamanı' etkinliğinden sonra hareketlenen Çarşı'da Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'ni ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, esnafın derdini dinledi çözüm önerileri getirdi. Kemeraltı'nın adının her zaman gündemde olması gerektiğini belirten Başkan Tartan şunları söyledi:
"Kemeraltı'nın sadece İzmir'de değil her yerde daha çok duyulması, daha çok göz önünde olması, adının her yerde okunması gerekiyor. Ben bu yüzden Kemraltı'nda daha çok etkinlik olmasını istiyorum. Yurtdışından gelen tüm misafirlerimizi Kemeraltı'nda bir kahve içmeye, Çarşı'yı turlamaya götürüyoruz. Kitap mı imzalanacak; Kemeraltı'nda yapıyoruz. Kemeraltı neden gözden düşüyor. Çünkü konuşulmuyor, adı duyulmuyor. Bu yüzden Çarşı'yı hareketlendirmek, adını her yerde duyurmak önemli."

Esnaf sahip çıkacak

Her zaman esnafın yanında olduğunu dile getiren Başkan Tartan Kemeraltı'na ve esnafına inandığını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bakın bu beş yıla yakın zamanda hep esnafın yanında oldum, sahip çıktım. Değerleri kaybetmek çok kolaydır ama kazanmak çok zor. Ben hep buna inandım, Kemeraltı'nı geliştirmeye çalıştım. Mücadele etmek kolay değil, bir tarafta büyük sermaye yapıları var ve adamlar işlerini sahipleniyor, adını duyuruyor. Biz de Kemeraltı'nı sahiplenmeliyiz. Öyle 'sabah dükkanı açtım, akşama kaparım yeter' mantığını bırakmak lazım. Kemeraltı esnafı kendi değerlerine sahip çıkacak."
   
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ve dernek yönetim kurulu üyeleri 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' etkinliği sonrasında Çarşının hareketlendiğini vurguladılar. Ümit Kaya, "Şimdi Kemeraltı Zamanı etkinliğinden çoğu esnafımız yararlandı, cirolarında kıpırdama oldu. Kemeraltı'mız gün geçtikçe biraz daha güzelleşiyor. Esnafımızın bu konuda yüzü yavaş yavaş gülmeye başladı" dedi.

Dernek Başkanı Ümit Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ı önümüzdeki dönem de başkan olarak görmek istediklerini dile getirerek şunları söylediler:
"Çarşıyı kurtarmak, yarınlara taşımak zorundayız. Artık Hakan Tartan'sız bir Kemeraltı düşünülemez. Çünkü bugüne dek Hakan Tartan kadar Kemeraltı'yla ilgilenen bir başkan olmadı. Her zaman, her sorunumuzda yanımızdaydı. Etik olan da hizmet açısından da en doğrusu Hakan Tartan'ın belediye başkanı olarak İzmirlilerle birlikte olmasıdır."