Geçen 18 Şubat’ta, saat 18.30 sıralarında, Kemeraltı Hisarönü Camisi yakınındaki 914 Sokak'taki denizcilik malzemeleri satılan işyerinde önce yangın çıktı, ardından da patlama meydana geldi. Patlamada, çevredeki işyerleri de zarar görürken, yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. İşyerinde yapılan incelemede, dalgıçların su altında uzun süre kalmak için kullandıkları oksijen tüpündeki sızıntı nedeniyle patlamanın meydana geldiği belirlendi.

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI


Patlamanın etkisiyle büyük yara alan iki ayağı da kesilmek zorunda kalan Nejat Coşkun için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Bunun sonrasında da Coşkun’un hayatta kalması ve iyileşmesinin hızlanması için büyüme hormonu ile hemoglobin değerleri yüksek olduğundan 18 ile 20 yaş arasındaki erkeklerden kullanılmak üzere toplam 15 ünite kan alındı.

KUZENLER İSTANBUL’A GÖTÜRÜLDÜ


İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavilerine devam eden kuzenlerden, ilk olarak, durumu daha ağır olan Nejat Coşkun, ambulans uçakla İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Hastanesi’ne sevk edildi. Bu hastanenin Türkiye’nin en gelişmiş yanık ünitesine sahip olduğu için tercih edildiği öğrenildi. Nejat Coşkun’un ardından bu kez de kuzeni Aynur Coşkun, aynı hastaneye götürüldü. Vücutlarında yaraların yanı sıra derin yanıklar da bulunan kuzenlerin, yoğun bakım ünitesinde tedavilerine devam ediliyor. Kuzenler steril bir ortamda tutulurken, yanık yaralarının kolayca mikrop kapma ihtimalinden dolayı da ziyaretçi kabul edilmiyor.