Polisin de katıldığı operasyonda, mallarına el konulan işportacılar, ellerindeki sopalarla zabıta memurlarına saldırdı. İşportacıların, zabıta görevlilerine saldırma anları da saniye saniye kaydedildi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda geçen pazar günü Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri denetim yaptı. Esnafın şikayeti üzerine harekete geçen zabıta ekipleri beklemedikleri bir direnişle karşılaştı. Seyyar satıcılardan gelen tepkiler üzerine zabıta ekiplerine polisler de destek verdi.

İşyerlerinin önlerinde kaçak satış yapan işportacılar, kendilerinden belgelerini isteyen zabıta görevlileriyle tartışmaya başladı. Bu sırada satılan ürünlerin faturasız olduğunun ortaya çıkmasıyla da ekipler el koymak istedi. Bu andan sonra da işportacıların tepkisi sertleşti. Tezgahta satış yapan kişiler, ellerindeki demir çubuklarla zabıta ekiplerine saldırdı. Giysilerinin üst bölümlerini de çıkartan işportacılar, polisin olaya müdahale etmesiyle güçlükle sakinleştirildi.

İşportacıların zabıta görevlilerine saldırmaları ve bu sırada alışveriş için çarşıda bulunan vatandaşların yaşadığı korku anları da saniye saniye kaydedildi. İşportacıların demir çubuklarla ve yumruklarıyla saldırılarının yanı sıra ağır küfürleri de yine görüntülerde yer aldı.