Travel Turkey İzmir 2012 Turizm Fuarı’na katılmak üzere Türkiye’ye gelen Bosna Hersek Çevre ve Turizm Bakanı Branka Duric liderliğindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Konuk Bakan’a ziyareti sırasında Bosna-Hersek Çevre ve Turizm Bakanlığı Sözcüsü Mija Martina Barbaric, İstanbul Başkonsolosu Hrvoje Kanta, Bosna-Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ve turizm sektörü temsilcisi Bisera Hodzic eşlik etti.

Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesinde İzmir’in köprü görevi üstlenmesinden mutluluk duyacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemal Baysak gibi saygın bir ismin fahri konsolos olarak görev yapmasının da ilişkilerin gelişmesi açısından büyük şans olduğunu dile getirdi.

Bosna-Hersek’in özellikle kış turizmi açısından oldukça cazip bir konumda olduğunu ifade eden konuk Bakan Duric ise İzmirli yatırımcıların ülkesine yönlendirilmesi konusunda Başkan Kocaoğlu’ndan destek istedi. İzmir’i çok beğendiğini ve hiç yabancılık çekmediğini vurgulayan Duric “Burada kendimi evimde gibi hissediyorum” diye konuştu.

Bosna-Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak da, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Balkanlar ve tüm Türk dünyasını kucaklayan bir yaklaşım içinde olduğunu belirterek, “Yalnızca Atatürk döneminde iki kez yapılan ve onun ölümüyle unutulan Balkanlılar Halk Dansları Festivali, Başkan Kocaoğlu sayesinde son 6 yıldır yeniden yapılıyor” dedi.