Örgütlü mücadeleye yaptığı katkılarla adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, belediye şirketi Kent AŞ bünyesinde çalışan 189 personelini daha sendikalı yaptı. Belediyenin sosyal tesislerinde ve farklı birimlerinde görev yapan Kent AŞ'liler DİSK- Genel İş çatısı altında örgütlenerek, mevcut toplu iş sözleşmesinden yararlanma hakkına kavuştu. Düzenlenen imza törenine Başkan Akpınar'ın yanı sıra, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel- İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, sendika yöneticileri, şube başkanları ve işçiler katıldı.

Sosyal haklardan yararlanacaklar

Yapılan sözleşmeye göre; Kent Aş işçilerinin maaşlarında 300-350 lira arasında artış olacak. Her bir çalışana gıda, yol, aile, yakacak yardımı yapılacak. İşçiler, 2017'de yenilenecek olan Toplu İş Sözleşmesi'ne kadar toplam 20 ikramiye alacak. Her ay toplanacak olan Terfi Komisyonu, çalışanları performansına göre değerlendirerek terfi imkanı tanıyacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar 'İşçi arkadaşlarımın sosyal haklardan sonuna kadar yararlanması için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Bizler büyük bir aileyiz. Birlikte üzüleceğiz, birlikte sevineceğiz. Çalışanlarımızın, emekçi kardeşlerimizin huzuru ve mutluluğu bizler için esas' dedi.