İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirli ailelere ucuz, kaliteli ve hijyenik ekmek ulaştırmak için yaşama geçirdiği "Kent Ekmek" fabrikası, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın ekmeğin satışı, taşınması ve hijyen kurallarını belirleyen yeni yönetmelik taslağına da şimdiden hazır. 

Açıldığı günden itibaren ekmek üretiminden kasalanması ve satışına kadar hijyen kurallarından taviz vermeyen Kent Ekmek Fabrikası'nda, üstün teknolojik donanımıyla da örnek oluyor. Ekmek üretiminin "el değmeden" gerçekleştirildiği fabrikada tüm personel, işe başlamadan önce özel kıyafetlerini giyerek hijyen için özel olarak hazırlanan bölümdeki işlemleri gerçekleştiriyor. Dezenfeksiyon işlemi, önce ellerin iyice sabunlanması, kafaya bone takılması,  gerekli olanlar için ağza maske takılması ile başlıyor. Ardından dezenfektan makinesinden sıkılan sıvı ile eller dezenfekte ediliyor. Otomatik bariyerli kapı, dezenfektan sıvısı sıkılmadan açılmıyor. Fabrikanın üretim bölümüne girebilmek için son olarak ayaklara galoş giyilmesi gerekiyor. Satış büfelerinde ise yine eldiven kullanılarak ekmek tüketiciye kadar "el değmeden" ulaştırılmış oluyor. Ekmekler, maksimum 12 ay içinde biyolojik çözünürlüğe uğrayıp yok olan "Çevre dostu" poşetlere konuluyor.

Büfe sayısı 69 olacak

Öte yandan "Kent Ekmek" fabrikası,  yeni yıl ile birlikte etmek satışı yapılan büfe sayısını 69'a çıkarıyor. Şu anda 63 olan büfe sayısı önümüzdeki hafta 6 yeni büfe daha eklenecek. 2009 yılı Mayıs ayında 26 büfe ve 25 bin adet günlük ekmek üretimi ile kentliye hizmet vermeye başlayan Kent Ekmek Fabrikası, büfe sayılarını artırırken diğer yandan üretim kapasitesini de genişleterek günlük 110 bin adete çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası'nda üretilen 300 gram ekmekler 40 kuruştan satılıyor.