Buca İlçesi Kaynaklar Mahallesi sınırlarındaki bir alanda kil ocağı için çalışma başlatılması üzerine Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi, Kaynaklar Muhtarlığı ve bazı siil toplum kuruluşları bugün söz konusu mahallede etkinlik düzenledi. Bin yıllık çınar ağacının bulunduğu meydanda kurulan sahnede yerel sanatçılar konser verirken, yöresel oyunlar sahnelendi.

Kil ocağının bölgenin doğal yapısına zarar vereceğini savunan Buca Kent Konseyi Başkanı Avukat Mürüvet Balcılar, "Kaynaklar'da Batıçim firması, kil ve taş ocağı yapma sevdasından vazgeçinceye kadar biz burada kenetleneceğiz. Bin yaşındaki tarihi çınarımızın tanıklığında bugün Kaynaklar'ı korumak için bir aradayız" diye konuştu.

KÖYLÜLER YILLARCA MAĞDUR EDİLDİ

Bölgede yaşayanların yıllardır mağdur edildiğini ileri süren Kaynaklar Mahalle Muhtarı Erhan Şen de şunları söyledi:

"Kaynaklar çöl olmasın diye başlattığımız mücadele büyük destek aldı. Burada firma yetkilileri ÇED raporu alabilmek için usul gereği halkı bilgilendirmek üzere toplantı yapacaktı. Fakat buradaki doğa severleri karşılarında görünce bu toplantıyı yapamayacaklar. Yaşam alanlarımızın korunması adına bundan sonra daha kararlı olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yıllarca burada köylüye, barajın koruma havzasında diye kümes bile yaptırmadılar, bizler bunca yıl neden mağdur olduk. Kil ocğı yapılsın diye mi mağdur olduk. Buradaki anıt ağaçların yok olma tehlikesi var. Firma ÇED raporu almadan çalıştı ve çam ağaçlarını yok etti. İzmir'in oksijen deposunun yok olması karşısında sessiz kalamayız. Yetkilileri göreve çağırıyoruz."

Konuşmaların ardından etkinliğin gün boyu devam edeceği bildirildi.