Cinayet, Buca ilçesi Adatepe mahallesi Kıbrıs caddesi numara 65'te bulunan bir kafede meydana geldi. Almanya doğumlu olan ve tavukçuluk sektörüyle uğraştığı ileri sürülen Tuncer Topçu, bir tanıdığının kına gecesine katılmak için belirtilen kafeye geldi. Topçu burada daha önce birlikte iş yaptığı iddia edilen E.E. ile karşılaştı. İddialara göre, Topçu ile E.E. arasında alacak verecek meselesinden dolayı tartışma çıktı. Kınanın devam ettiği sırada çıkan tartışma sırasında zanlı E.E. üzerindeki tabancayı çıkararak Topçu'nun kafasına ateş etti. Kafasından vurulan Topçu ağır yaralanırken zanlı E.E. ise hızla olay yerinden kaçtı. Salonda büyük panik yaşanmasına neden olan olay sonrası bölgeye gelen ambulanstaki sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Tuncer Topçu'nun hayatını kaybettiği belirlendi.

Olay yerinden kaçan zanlı E.E. ise Alsancak semtinde polis tarafından kıstırıldı. Yakalanacağını anlayan zanlı E.E., üzerindeki tabancayı çıkararak kafasına dayadı. Polisleri kendisine yaklaştırmayan zanlı bir süre polise direndi. Konak asayiş ve motosikletli yunus timi polisleri zanlıyı ikna etmeye çalıştı. Bir polis zanlıyı ikna etmeye çalışırken arkasından yaklaşan iki polis ise E.E.'yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Zanlı E.E., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi.

Olayda hayatını kaybeden Topçu'nun eşi, kızı ve diğer yakınları aldıkları acı haberle yıkıldı. Sinir krizi geçiren Topçu'nun yakınlarını diğer akrabaları sakinleştirmeye çalıştı. Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Topçu'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.