Uzun yıllar yurdun dört bir yanında görev yaptığını belirten Vali Mustafa Cahit Kıraç, çözüm süreci kapsamında da ülkenin birlik ve beraberliğini pekiştirmek için gecesini gündüze katacağını söyledi. İzmir’de yaklaşık yedi yıldır bulunduğunu hatırlatarak, İzmirlilerden helâllik istedi ve Diyarbakırlılara da "Merhaba." dedi.

'YENİ SÜREÇTE KARDEŞLİĞİN YENİDEN TESİSİNİ SAĞLAYACAĞIZ'

Diyarbakır’a atanmasını değerleniren Vali Kıraç, "Ben bu şehre ve ülkemize çok uzun yıllar kaymakam ve vali yardımcısı olarak, merkez teşkilatı ve İçişleri Bakanlığı'nda üst düzey yönetici olarak görev yaptım. En son altı yılı aşkındır İzmir Valiliği'ni sürdürdüm. Doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde, merkezde Ankara'da görevlerim oldu. Bu açıdan hem terör hem afet hem turizm bölgelerinde, hem Orta Anadolu'da, değişik yerlerde görev yapmam dolayısıyla muhtemelen yeni bir süreç var. Ülkemizin birlik beraberlik ve kardeşliğinin tesisiyle ilgili yeni bir dönem başladı. Bu süreçte Diyarbakır Valiliği'yle görevlendirildim. Zaten o bölgeyi biliyorum, o bölgenin çocuğuyum. İnşallah bu birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirecek çalışmalarda gayretimiz olacak. Buna katkı vereceğimi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

'EXPO'NUN ALINMASINA EN ÇOK BEN MUTLU OLURUM'

"EXPO konusunda sizin oraya atanmanız bir sıkıntı oluşturur mu?" sorusuna ise Kıraç, "Olmaz, niye olsun? Biz bütün çalışmalarımızın altyapısına burada bırakıyoruz. EXPO Yürütme ve Yönlendirme Kurulu üyeleri zaten burada kalıyor. Yeni gelen vali arkadaşla ben bütün bilgi ve birikimi paylaşırım. İstedikleri zaman yine benden bilgi akışı sağlayabilirler. Her ne kadar Diyarbakır iline gidiyor olsam da bu bir ülke projesi. Oradan da buna istedikleri zaman her türlü katkıyı fikir ve görüş bazında olsun, deneyim bazında olsun yapmaya gayret gösteririm." diye cevap verdi. Kıraç, İzmir'in 2020 EXPO'sunu alınması halinde mutluluğu en çok kendisinin hissedeceğini belirtti.

'İZMİRLİLERE VEDA EDİYORUM'

Vali Kıraç, "İzmirlilere mesajınız nedir?" sorusuna karşılık da şunları söyledi: “İzmirlilere veda ediyorum. İzmirlilere altı yılı aşkın süredir hizmet ettik. Onlarla birlikte iyi günlerde, güzel günlerde, sıkıntılı günlerde beraber olduk ama her şeyden önce ortak hareket ettik. Onların fikirleri, görüşleri, istekleri doğrultusunda İzmir’e daha iyi hizmet etmenin bütün kanallarını açık tutmaya gayret gösterdim. Devlet memurlukları süreli hizmetler; süre doldu, ayrılıyoruz. Haklarını helâl etsinler. Allah'a ısmarladık.”

'DİYARBAKIRLILARLA ORTAK HAREKET EDECEĞİZ'

"Aynı şekilde de Diyarbakırlılar için de mesajınızı alabilir miyiz?" sorusu üzerine Vali Mustafa Cahit Kıraç, "Diyarbakırlılara da buradan merhaba. Daha önce de benim orada çalışmışlığım var. Yıllar önce kaymakamlığım var. Bölgeyi biliyorum, kendim de o bölgenin çocuğuyum. İnşallah iyi hizmetlere vesile oluruz. Diyarbakırlılarla ortak hareket ederek, daha güzel günleri birlikte yakalayalım düşüncesiyle oraya gidiyorum. Buradan en iyi duygularımı, sevgilerimi, saygılarımı, muhabbetlerimi gönderiyorum." dedi.