İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır’a atanan İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Manisa’ya atanan Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak onuruna tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir “veda resepsiyonu” verdi.

Geceye Vali Cahit Kıraç, Başkan Aziz Kocaoğlu ve Durdu Kavak’ın yanı sıra İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu ve Rifat Sait, İzmir Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Adliye (İstinaf) Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, ilçe belediye başkanları, üniversite rektörleri, yargı temsilcileri, oda başkanları ve belediye bürokratları katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sayın Valimizin devlet adamlığı, kente katkıları ve yaptığı çalışmalar için, her konuda önderlik yaptığı için ve 6 senede kent kalkınmasında çok büyük hizmetler verdiği, özellikle de EXPO sürecindeki canla başla çalışmaları için İzmir halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 
“İzmir’de olmak ayrıcalıktı”

İzmir Valisi Cahit Kıraç, kendisi için resepsiyon düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Ailemle birlikte İzmir’de çok güzel bir 6 sene geçirdik. İzmir’in bize kattıklarına ve İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Vali Kıraç sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir artık kabuğunu kırmaya, bir dünya şehrini olmaya başladı. İzmir, 8500 yıllık geçmişiyle, 36 uygarlık barındırmış, en güzel insanlık örnekleri vermiş bir kent, bir hoşgörü şehri. Burada, aynı sokakta üç ayrı semavi dinin ibadethanesini ve insanlarını görmek, onların birbirlerini selamladıklarını, birbirleriyle sohbet ettiklerini, birbirlerinin ibadetlerine karşılıklı saygı içinde baktıklarını görmek, buradan insanlığın alacağı nasibi görmek için önemlidir. Dolayısıyla böyle bir kentin kültürüyle 6 yılı aşkın birlikte olmak bizim için bir ayrıcalıktı. İzmir halkını hiçbir zaman unutmamız mümkün değil” diye konuştu.

Her zaman daha iyiyi bulmak için çalıştığını vurgulayan Vali Kıraç, “Giderken arkada bir hoş sada bırakmak gerekiyordu ve bu kubbenin altında eğer bir hoş sada bıraktıysak, bu bizim için mutluluk vesilesidir” dedi.

“Bu topraklara hizmet eden herkesin elini öperim”

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bu toprakların insanı nerede olursa olsun, hangi şehirde olursa olsun, dünyanın en seçkin, en elit, en mümtaz insanı ve eli öpülesi insanıdır. Bu topraklara hizmet eden herkesin ben elini öperim, hizmetkarı olurum, onlarla her türlü diyaloğa da girerim, kim ne derse desin hiç umurumda değil. Görevimi de hep bu şartlarda yaptım, yapmaya da devam edeceğim.”

İzmir’de görev yapmış olmanın mutluluğunu yaşadığını da ifade eden Durdu Kavak, “Cahit Kıraç Beyefendi gibi bir valiyle çalışma şerefine nail oldum, Aziz Kocaoğlu gibi bir belediye başkanı, beyefendilik timsali bir insanla çalışmakla müşerref oldum. Görev yerimin değişeceği netleşince, Manisa’ya tayinimi özellikle ben istedim. İnşallah bu diyaloğumuz devam edecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Cahit Kıraç ve Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak’a İzmir’e yaptıkları katkılar ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verirken, Türkegül Kocoağlu da Vali Kıraç’ın eşi Berrin Kıraç ve Durdu Kavak’ın eşi Birsen Kavak’a birer armağan sundu.