İzmir’de yedi yıldır görev yapan Vali Cahit Kıraç'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır’a atanması bekleniyor. Kararname onaylanırsa, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da İzmir’e atanacak.

Vakıflar Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İban’ı makamında ağırlayan Kıraç, vakıfların önemine değinerek, "Vakıf, bize has bir değer. Bizim insanımıza verdiğimiz değerin yansıması. Ecdat o kadar güzel bir sistem kurmuş ki hem değerlerini korumuş hem geleceğe ışık tutmuş. Yaralı göçmen kuşların tedavisi için bile kurulan vakıflar var. İnsanlığın kardeşliği için çok önemli bir müessese. Vakıf amacı için verilen kaynakların amacına uygun kullanılması için uğraşıyoruz" dedi.

'VATANIN HER KARIŞI BİZİM'


Vali Kıraç, basın mensuplarının sorulara üzerine Diyarbakır Valiliği’ne atanmasını, aynı zamanda EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı olduğu için kararın adaylık sürecine etkisini şu sözlerle değerlendirdi:

"Kararname henüz çıkmadı. Elimize bir bilgi gelmeden bir şey söyleyemem. Kararı görmeden değerlendiremem. Ortada birşey yok. Doğmamış çocuğa don biçemeyiz. Bu ülke bizim. Her noktası bizim. Ben, doğunun en uç noktasında Ağrı’da, Şırnak’ta, Erzincan’da, Elazığ’da, Hatay’da görev yaptım. Bugün de yaparım. Vatanın her toprağı, her karışı bizim. Doğu batı, kuzey güney fark etmez. Diyarbakır’da, Urfa’da, Şırnak’ta valisiz, kaymakamsız hizmet olur mu? Adliye görev yapacak hakim, savcı olmadan yürür mü? Öğretmen olmadan eğitim olur mu? Orası nasıl ülkemizin bir şehri ise burası da şehrimiz. Bu görevler ilgililer tarafından yerine getiriliyor. Kararı görelim ondan sonra konuşuruz. Şimdiye kadar verilen görevi yaptık, bundan sonra da yaparız. Benim için çok önemli değil. Karar verici ben değilim ki. Karardan üzüntü duymam. Nerelerden geldik buraya? EXPO için yine emek sarf ederiz."

Ziyarette, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin yerel muhabiri 81 yaşındaki Neşet Öztekin, Vali Kıraç ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Kıraç, Mordoğan ve Karabuurun’un sorunlarına hakim olan Öztekin’le sık sık sohbet ettiğini söyledi. Öztekin’in "Sizi özleyeceğim, iyi yolculuklar" demesi, Kıraç’ı güldürdü. Vali, Öztekin’e bir buket çiçek hediye etti.