Güleç, kız arkadaşı, onlara yardım eden 20 yaşındaki Tugay Söylemez ile çalıntı altınları 22 bin TL'ye satın alan kuyumcu Özkan Boztepe gözaltına alındı.

Menemen İlçesi'nde oturan emekli Ayşe Göksün, geçen 10 Nisan'da polisi arayıp, dışarıda olduğu sırada evine girildiğini, kasada bulunan, kızı Gözde Uyar'la birlikte sahip oldukları 50 bin TL'lik ziynet eşyasının çalındığını bildirdi. Göksün, ihbar üzerine eve gelen polislere, dışarı çıkmadan önce, bir kişinin kendilerini telefonla aradığını, başka bir kişinin de kapının zilini yanlışlıkla çaldığını söyleyip ayrıldığını anlattı. Olaya el koyan ve kasanın genişletilerek açıldığını saptayan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ev telefonuna en son aramanın evin karşısındaki büfeden yapıldığını saptadı. Büfedeki ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, 'hırsızlık' suçundan kaydı bulunan Z.K. ve beraberindeki kişilerin kiralık bir otomobille ayrıldığını belirledi.

İLKÖĞRETİM OKULUNDAN KIZ ARKADAŞIYMIŞ


Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, Z.K. ile birlikte ev sahibi Ayşe Göksün'ün yeğeni Ali Güleç'in de hırsızlık planı içinde yer aldığı ortaya çıktı. Takip sonucu Ali Güleç, kız arkadaşı Yasemin Ulutaş ve Tugay Söylemez yakalandı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, çalınan altınları 22 bin TL'ye satın alan kuyumcu Ö.B. de gözaltına alındı. Ailesine şok yaşatan Ali Güleç'in, annesiyle teyzesinin arasının açık olduğu için bu şekildeki intikam planını devreye soktuğu, diğer suç ortaklarını, ilköğretim okulundan kız arkadaşı Yasemin Ulutaş'ın ayarladığı belirlendi.

3 KİŞİ ARANIYOR

Emniyet'teki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli ardından Adliye'ye sevk edildi. Polis, olaya karışan Z.K., otomobili kiralayan Y.G. ve kasanın açılmasına yardımcı olan E.D.'nin yakalanmasına çalışıldığını bildirdi.