İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, konseyin hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, söz konusu malların paylaşımının adilce yapılmadığını ve bu malların İzmir Valiliği'nde kurulan bir komisyonla hazineye bir gün içinde devredildiğini iddia etti.

Bu tutumun İzmir'e ve İzmirliye, "insafsızlık" olduğunu dile getiren Kızıltan, "Kanaatimizce bir yanlışlık yapılmıştır. Bu yanlışlığın, akla, hakka ve hukuka dayanan adil bir düzen yapısını kurulması pahasına yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

İzmir'in iktidarı ve muhalefet partilerinden seçilmiş bütün milletvekillerini bu sorunun çözümü konusunda "ortak akıl"da birleşmelerini isteyen Kızıltan, "Çünkü burada mağdur olan şu veya bu idare değil, doğrudan doğruya İzmir'de yaşayan, İzmirlilerdir" diye konuştu.

Kızıltan, söz konusu malların paylaşımı konusunda bir taraf olmadıklarını belirterek, "Biz, İzmir'in ve İzmir'de yaşayanların hak ve hukukunu sonuna kadar takip edeceğiz. Eğer bu kararlar değiştirilmezse, kime verilirse verilsin bu malların ne şekilde kullanıldığını ve ne şekilde İzmir'e yararlı olduğunu da takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.