Şikayet üzerine 42 yaşındaki M.A.G. gözaltına alındı. Ancak İ.U., evde kendi isteğiyle kaldığını söyledi. Bunun üzerine M.A.G. serbest bırakıldı. M.A.G.’nin evinde daha önce kalan M.B.’nin ise, ailesi tarafından dövülünce kadın sığınma evine yerleştirildiği belirlendi.

Kentte üniversite eğitimi gören İ.U., ailesiyle yaşadığı anlaşmazlıkların ardından evinden ayrıldı. İ.U.’yu aramaya başlayan aile, kızlarının sosyal paylaşım sitesi üzerinden bağlantı kurduğu ve kendisini biyoenerji uzmanı olarak tanıtan M.A.G.’nin yanında kaldığını öğrendi. Kızlarını M.A.G.’nin yanından alamayan aile, polisten yardım istedi. Aile bunun yanı sıra bir televizyon kanalındaki programa da çıkarak kızlarının, zorla M.A.G.’nin evinde tutulduğunu ileri sürdü. Aile bireyleri iki gün önce de M.A.G.’nin Karabağlar ilçesindeki evine gidip, kızlarını almaya çalıştı.

KIZ 'İSTEĞİMLE KALIYORUM' DEYİNCE, SERBEST BIRAKILDI

Şikayet üzerine karakola götürülen İ.U. kendi isteğiyle evde bulunduğunu, kimsenin bunun için kendisini zorlamadığını söyledi. Polise, kimseyi yanında kalması için zorlamadığı yönünde ifade veren ve 4 kez evlenip boşanan M.A.G., savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu arada Ankara’da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu M.B.’nin de İzmir’de M.A.G.’nin yanında kaldığı, evden alınan genç kızın, ailesi tarafından dövülmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı, ardından da polis tarafından kadın sığınma evine yerleştirdiği belirtilildi.