1980 yılında ana ulaşım aksı olarak belirlenen Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planına uygun olarak düzenlenerek kente kazandırıldı. Bayraklı ve Bornova’da kesintisiz ulaşım sağlayan 6 şeritli bulvar törenle açıldı. Törenin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 32 yıllık bir rüyayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin 14 milyon 300 bin TL’si kamulaştırma, 9.5 milyon TL’si imalat olmak üzere yaklaşık 24 milyon TL’ye mal olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, söz konusu yolun 35 metre genişliğinde olduğunu kaydetti. Başkan, “Burası gerçek anlamda bir bulvar. Böyle bir cadde elde ettiğinizde 3 gidiş 3 geliş olmasının dışında, bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun alanlarını hepsini birden yaratabiliyorsunuz. Öbür türlü işin içinden çıkamıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Altınyol’a bağlayacak köprülü kavşağı yapmak. İkinci hedefimiz de Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan Manisa Yolu’na bağlantıyı gerçekleştirmek” dedi.

Küçük düşünüyorsunuz

Kentsel dönüşümle ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, dönüşümü kimsenin hakkını yemeden yapacaklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu, “Kimsenin hakkını kimseye yedirmeden, adil olarak, gerekiyorsa hakim, gerekiyorsa hakem olarak kent dönüşümünü gerçekleştireceğiz.  Böyle caddeleri açmak, yeni alanlar yaratmak, yüzülebilir bir körfez oluşturmak için yolumuzda yürüyoruz. Bu kentte ‘dedim dedi’ye, siyasi manipülasyona, dedikodu yapmaya gerek yok. Küçük düşünüyorsunuz çünkü İzmirli bunları anlıyor. İzmirli, insanın gözünün içine baktığında o adamdan ne olacağını, yarar mı, zarar mı geleceğini, kötülük mü geleceğini biliyor” diye konuştu.

İzmirli’nin bir kuruş malını satmadık

Bazı kişilerin siyaset yapıyoruz diye ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eleştirilecek bir yanı yok çünkü iş yapmıyor’ dediğini ifade eden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Biz çalışıyoruz, üretiyoruz. Çalışacağız, üreteceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hazine’ye 1.5 milyar TL borç ödedi. Bugün sıfır borcu var. Aliağa-Menderes Projesi’ne ödediğimiz para 700 milyon TL’ye doğru gidiyor. Sadece kendi özkaynaklarımızla bugüne kadar metroya 350 milyon TL para ödedik, 150 milyon TL daha ödeyeceğiz. Kadifekale’de 250 milyon TL para harcayarak heyelan bölgesini boşalttık, kent ormanına çeviriyoruz. Bir kuruş elde etmeden 440 dönüm kent ormanı kazandırdık. 270 milyon TL’ye 15 adet vapur alıyoruz. Bu kentin kalkınması için fuar yerine ihtiyacı var. Kamu İhale Kurumu’ndan son kararı bekliyoruz. Fuarın maliyeti de 274 milyon TL. Bu kent arazi fakiri. En fakiri de İzmir Büyükşehir Belediyesi. Tam 800 milyon TL’lik gayrimenkul kamulaştırdık ama bir kuruş, bu İzmirli’nin malını satmadık.”


“Belediyede darphane mi var diye soruyorlar”

Kendisine ‘Sen bunu nereden yapıyorsun, bütün belediyeler borçlu, belediyede darphane mi var?’ diye sorduklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz belediyenin parasını, kendi paramızın da üzerinde titiz ve tutumlu kullanıyoruz. Kendi gücümüzle kaynak yaratmasını biliyoruz. İhaleleri şeffaf yapıyoruz, hakkıyla veriyoruz, kimseye bir kuruş menfaat sağlamıyoruz. İzmir, 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin ve 4 milyon İzmirli’nin çabasıyla dünyada en çok büyüyen 200 metropol kentler arasında 4.sıraya geldi. Ben, 8,5 yıl önce ‘kenti kalkındıracağım, yerinde ve yerelde kalkınma’ sözüyle geldim. 2012 yılının büyümesini can kulağıyla bekliyorum. İki yıl daha böyle devam ederse İzmir’i kimse paçasından çekemez, geriye götüremez. İzmir çevreye, insana, sanayiye, tarıma, ticarete, kültür-sanata, hizmet sektörüne yatırımla topyekün kalkınma yoluna girmiştir. Asırlar öncesindeki gibi bunun ışığını gördük. Önümüzdeki yıllarda İzmirli hemşehrilerimize bunun dönüşümü yansıyacaktır.”
 
Sındır’dan teşekkür

Bornova Belediye Başkanı Dr.Kamil Okyay Sındır da yaptığı konuşmada, caddeye adı verilen Yüzbaşı İbrahim Hakkı’nın 1922 yılında Bornova ve İzmir’e ilk giren süvari birliğinin komutanı olduğunu hatırlattı. Söz konusu caddenin daha önce Bornova sınırları içinde olduğunu ancak yasayla Bayraklı ilçesine devrolduğunu belirten Sındır, “Bornova ile bir şekilde ayrıldık ama bizim gönüllerimiz bir, hiç ayrılmadık. İzmir Büyükşehir Belediyemiz de çok geniş bir alan içinde, Aziz Başkan’ın üstün gayretleriyle İzmir’in Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki her yerine koşturuyor ve bütün hizmetleri en iyi şekilde vermeye gayret ediyor. Bornova ve Bayraklı’nın ana damarlarından biri olan Yüzbaşı Hakkı Caddesi’nin açılışını en iyi şekilde yapıyorlar. Teşekkür yeterli değil. Bornova’ya yapılan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve ulaşım, yol ve benzeri hizmetler dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Belediyeciliğin en güzel hizmetlerini onun önderliğinde yapıyoruz” dedi.

Karabağ: Hangi ülkede var?

Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’ya katkı koymaya devam ettiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, “Bayraklı’ya ne yapılıyorsa, ne çivi çakılıyorsa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediyesi yapıyor. Şimdi İzmir’i bütünşehir yapacaklar, Başbakanımız İzmir’i de köylerden aldığımız oylarla alırız diye düşünüyor. Halbuki bilmiyorlar ki, Aziz Başkan gece gündüz hem köyde hem şehirde. İzmir bütün şehir de olsa, yarım şehir de olsa CHP’li” dedi.  Karabağ şöyle devam etti:
“İki yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkanı’nın çektiklerini hangi ülkede hangi kurum çekmiştir? Hangi ülkenin belediye başkanı 397 yılla yargılanır hale getirilmiştir? Sonra gizli toplantılarda ‘Ya biz taktik hata yaptık’ diye ahlar vahlar çekiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belini kırmak, çalıştırmamak için,  çaresizlikten yapılan bu operasyon İzmir halkı tarafından tersine çevrilecektir. Seçimlerde de İzmir’in belediyesi CHP’li olacaktır. Aziz Başkanımız da aday olduğunda yine başkan olacaktır.”