İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere’de yaptırılan spor ve sosyal tesis kompleksinin açılışı, adeta miting havasında gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Karabağlar’a bir çivi çakanın, bir tesis yapanın 40 gün kölesi olurum demiştim. Sayın başkanım 40 gün kölenizim” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

 
Bu mu köy yapmak?

“İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” sloganlarıyla kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kocaoğlu, AKP adayı Binali Yıldırım’ın “İzmir’i köy yaptılar” iddiası karşısında şöyle konuştu:

“İzmir köy mü? Amerika’nın en önemli düşünce kuruluşlarından birisi dünyada ekonomisini en hızlı geliştiren kent sıralamasında, 200 büyük kent arasında İzmir’i 4. seçti. Bu mu köy? Dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu düzenli olarak yükseltti ve İzmir’in kredi notu Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nin kredi notundan 6 kat daha yüksek. Bu mu köylülük? Uzay teknolojilerinde kullanılan karbon kompozit malzemeyle yapılan dünyadaki en büyük yolcu gemilerini İzmir’e kazandıran belediye mi İzmir’i köy yaptı? Türkiye’deki ileri biyolojik arıtma tesislerinin yüzde 25’i İzmir’de. Çevreyi koruyoruz. Bu mu köy yapmak?  Türkiye’nin en büyük çamur çürütme ve kurutma tesisini Sasalı’da açıyoruz, bu mu köy? Metroda işitme engelliler için özel sistem kurduk. Bu sistem dünyada sadece Londra’da, Hong Kong’ta, Paris’te ve Sdyney’de vardı. Bir tane de Türkiye’de İzmir’de oldu. Bu mu köy yapmak?  Türkiye’de engelli yurttaşlarımız için stratejik plan yapan tek kentiz, bu mu köylülük? Avrupa’nın en nitelikli konser salonlarından bir tanesi İzmir’de. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni yaptık, bu mu köylülük?  Türkiye’nin en modern buz sporları salonuna, tek belediye hastanesine, en büyük doğal yaşam parkına sahip olan İzmir. Bu mu köylülük? Bunların hepsini, tamamını, hor görmeye ve karalamaya çalıştıkları, mahkeme koridorlarında süründürmeye çalıştıkları İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve başkanı yapmıştır.”

 
Hangi şehre gideceksiniz?

“Bizi köy tabiri asla rahatsız etmez. Biz köy kökenliyiz” diye konuşan Başkan Kocaoğlu, “Ancak, kastedilen başka bir şeyse  - ki öyle-  biz de tepkimizi sonuna kadar koymak zorundayız. Hükümet İzmir’e 11 yılda 21 milyar lira yatırım yaptığını söylüyor. Ama bizdeki resmi rakamlarda 5 milyar 300 milyon lira. Bu kadar büyük yatırımlar yaptığına göre, bu kadar çalıştığına göre, 11 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni idare ettiğine göre, biz kabul etmesek de sizin söyleminize göre İzmir eğer köy olduysa, siz 11 yıldır nerdeydiniz” dedi. 

Başkan Aziz Kocaoğlu, “Eğer kentin tüm yeşil alanlarını, kamuya ait değerli arazileri, su havzalarını ve meraları imara açarak betonlaşmaya dayalı bir şehirleşme hayali kuruyorlarsa, biz köy olarak kalmaya razıyız” diye konuştu.

Binali Yıldırım’ın “Kocaoğlu, 30 Mart’ta eve gidecek” sözlerine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ben 46 yıldır Bornova’da yaşıyorum ve 30 Mart akşamı zaferle evime gideceğim. Peki Sayın aday siz nereye gideceksiniz? Siz hangi şehirdeki evinize gideceksiniz? Biz sizi 30 Mart’tan sonra da İzmir’de görebilecek miyiz?” diye sordu.

AKP adayı Yıldırım’ın ‘100 Lira verdik, 50 lirasını harcayabildi” sözlerine değinen Başkan Kocaoğlu, “Bu doğru değil, yakışmıyor. Biz 100 lirayı da – 200 lirayı da harcadık, kaynak yarattık” dedi. Dürüst iş yaptıklarını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini söyle sürdürdü:

“Bizim kasamızda para yok, ama bizim dürüst iş yapacak kadrolarımız var, itibarımız var. Biz dürüstlük, adalet, temizlik ve ahlakın partisiyiz. Bizim yaptığımız projeler, başkalarını zenginleştirme projeleri değil. Bizim projelerimiz yarışmayla, şeffaf ihaleyle yapılan ve bazılarının 3 liraya yaptığı işin 1 liraya yapıldığı, hakkı kadar yapılan projelerdir”.

 
Ben değil biz

“Biz İzmirliyiz, tek değiliz, biziz” diyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım’ın “Çok Kolay BY Binali Yıldırım” şeklindeki seçim sloganını eleştirdi. Yıldırım’ın “ben” dediğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Ben değil, biz diyoruz. Biz, 4 milyon İzmirliyiz. Biziz, biz yapıyoruz, İzmir yapıyor. Bugün ben varım, yarın başka biri, ama çoğuluz, hep beraberiz. Çünkü biz İzmirliyiz” dedi.

10 senedir farklı yerlerde kürsüye çıkıp konuşma yaptığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım tarafından söylenen “Sürekli hayali düşler kuruyor, düşmanlar üretiyor” sözlerine yönelik şöyle konuştu:

“Konuşmalarımı sizin lideriniz gibi karşıma düşman koymadan yapmıyorum. Kimseyi ayırmıyoruz, kimseyi düşman ilan etmiyoruz. Nereden gelirse gelsin, etnik kökeni inancı, mezhebi, dini ne olursa olsun bütün vatandaşlarımıza hep aynı nazardan baktık, adil hizmet götürdük. Yöneticilik ve yönetmek budur. Toplumu sevmek budur, ayrımcılık yapmadan seveceksin ki, İzmir İzmir olsun. İzmirli, ‘İzmirliyiz yaparız’ diyebilsin”.

 
Yıldırım’a yeni bir çağrı

Binali Yıldırım’ın Torbalı ziyaretine değinen ve “Torbalı’da elektrik, banka şubesi ve para çekme makinesi yok” diyen sözlerini eleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Torbalı, Aliağa ile birlikte sanayisi en çok gelişen, en çok büyüyen iki ilçemizden birisi. Torbalı’da bunları söylemek hem Torbalılara hem bu memlekete yazık. Yazık oğlu yazık” dedi.

İl Özel İdare’nin mallarının İzmir’de kalması için Binali Yıldırım’a bir kez daha çağrıda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Gel birlikte Valiliğe gidelim. Var mı yok mu belli olmayan komisyon toplansın, bir protokol imzalayalım ve ‘İl Özel İdaresi’nin malları o görevleri üstlenen İzmir’in tek yerel yönetimi olan Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılacaktır’ diye komisyon karar alsın. İzmir’i, İzmirliyi seviyorsan, aday olduysan, haydi İzmir’in mallarını hep beraber İzmir’de bırakalım, var mısın?” diye çağrıda bulundu.

 
Namuslu insanlar vurgusu

Açılış törenini izleyen vatandaşlara “Kimi namuslu görüyorsanız, ona oy verin” diye çağrıda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu seçim namuslu insanların seçimi olsun, namuslu insanlar iktidara gelsin. 17 Aralık’tan beri tefrika gibi izlediğimiz tapeler, söylemler, cevap verilmeyen iddialar bir daha bu topluma, ülkeye gelmesin. Yazık  bu ülkeye, yazık insanımıza, yazık bize! Bu ülke zengin, her şeyi yapmaya muktedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni Türkiye’nin en dürüst, en güçlü finans yapısı olan kurumu yaptık. Gerçek namuslu insanlar, 5 senede toparlar, ikinci 5 senede dünyanın en saygın ülkesi yapar. Sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz. Bu ülkeyi yönetecek namuslu insanların seçilmesinin kapısını ardına kadar açacaksınız” dedi.

 
Kent dönüşümünün ilk örneği

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasında Karabağlar’a 115 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyerek, özellikle Uzundere’nin kent dönüşümünün ilk örneği olduğunu söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Uzundere bizim ilk kent dönüşümü projemiz. Bir hata yaptık. Bu inşaatların parasını kuruşuna kadar vermemize rağmen TOKİ ile el sıkıştık; sıkışmaz olsaydık, keşke yapsaydık. Burada Kadifekale’yi kent ormanı yapıp heyelan bölgesindeki vatandaşlarımızı Uzundere konutlarına gelmesinde iktidarın bir kör kuruşu yoktur. Şimdi çevre düzenlemeleri, spor salonları, semt evleriyle buranın çehresini değiştiriyoruz. Birçok çalışmayı yaptık, birçoğunu da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Biz kent dönüşümünün ilk örnek projesi olarak değerlendiriyor, elimizden gelen her desteği yapıyoruz” dedi.

 
Körfez’e ÇED raporu

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir adayı Binali Yıldırım’ın “Büyük Körfez projesi ÇED raporu benim işim değil” sözünü de hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, projenin iki ayaklı olduğunu söyleyerek, “Projenin bir ayağını biz yürütüyoruz, ama para kazanmaya yönelik diğer ayağını, yani Liman’ın büyütülmesi kısmı Devlet Demir Yolları’nın, yani daha önce yaptığı bakanlığa bağlı olan kurumun işi. Karşılığında para kanacak, helal-i hoş olsun.  Biz de büyük bir yatırım yaparak, sadece Körfez’in temizlenmesini, korunmasını, Körfez’in dolarak kara kenti olmamasını sağlayacak projeyi gerçekleştiriyoruz. Bunun karşılığında Büyükşehir Belediyesi’nin bir ticari faaliyeti, bir geliri olmayacak. Sadece İzmir’in ve Körfez’in ilelebet yaşaması için dünyanın en büyük çevre yatırımlarından birini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 
Spor ve oyun alanları

Yaklaşık 14 bin metrekarelik alanda yaşama geçirilen kompleks, 2 milyon 187 bin TL'ye mal edildi. Merkezde, 1346 metrekarelik alanda çok amaçlı salon, 478 metrekare alanda ise semt merkezi ve eğitim odaları bulunuyor. Komplekste ayrıca çocuk oyun alanları, açık hava spor alanları, dinlenme alanları ve yürüyüş yolları yer alıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Yukarı Kızılca, Bağyurdu, Armutlu, Canlı, Çırpı, Helvacı, Emiralem,  Koyundere, Seyrek, Bağarası, Gümüldür, Çaybaşı, Ayrancılar, Görece, Ulukent, Yeni Foça, Yelki, Ören, Ulucak, Asarlık, Özdere, Bayraklı ve Uzundere'dekiyle birlikte 23 adet çok amaçlı salon yaptı. Aliağa'daki salonun yapım çalışmaları devam ediyor.