İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, orman köylerinin yanı sıra kent merkezindeki ihtiyaçlı mahallelerin muhtarlarıyla yaptığı toplantılarını Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Bornova’dan sonra Buca’da sürdürdü. Mahallelerdeki ihtiyaçları muhtarlardan dinleyerek tek tek not alan Başkan Kocaoğlu, zaman zaman da konulara ilişkin detaylı bilgilendirmeler yaptı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüsnü Kaya, Suat Nezir ve Muzaffer Kater ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aydoğan Hepdemirgil ve Buca Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Sağlam’ın da katıldığı toplantıda Adatepe Mahallesi Muhtarı Nuri Nezir, Akıcınlar Mahallesi Muhtarı Murat Arslan, Atatürk Mahallesi Muhtarı Hıdır Karaboğa, Çamlıkule Mahallesi Muhtarı Kamer Kurt, Çamlıpınar Mahallesi Muhtarı M. Salih Aydın, Kozağaç Mahallesi Muhtarı İdris Avcı, Menderes Mahallesi Muhtarı Nermin Eren, Vali Rahmi Bey Mahallesi Muhtarı ve Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşpak Yurdanur, Yaylacık Mahallesi Muhtarı Mustafa Kuloğlu, Kaynaklar Yıldızlar Mahallesi Muhtarı Murat Dirbisoğlu, Kaynaklar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Murat Yeni ve Barış Mahallesi Muhtarı Gürcan Bucalılar hazır bulundu.

Muhtarlar mahallerindeki yol, su, kanalizasyon, dere ıslahı ve ulaşıma ilişkin isteklerini Başkan Aziz Kocaoğlu ile paylaşarak yapılan hizmetler için Büyükşehir ve Buca belediyelerine teşekkür etti.

 
Sistemli çalışma

Söz konusu mahallerde yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirmenin de yapıldığı toplantıda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem yatırımcı hem de büyük bir işletme olduğunu hatırlatarak kentin önemli sorunlarını sistemli bir şekilde çözdüklerini ve çözmeye devam edeceklerini söyledi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’da ise göreve geldiklerinden bu yana muhtarla olan diyaloglarını koordineli olarak sürdürdüklerini söyleyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten hep yanımızda, çok teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımıza da arkamızda durdukları için, bizi bizden iyi savundukları için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Rahmi Bey Mahallesi Muhtarı ve Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşpak Yurdanur da Kocaoğlu ve Tatı’ya birer teşekkür çiçeği sundu.