İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratları ve personeli ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Başkan Kocaoğlu, Kurban Bayramı ve ardından kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın tüm dünyaya barış getirmesi dileğinde bulundu.

Büyükşehir personeliyle birlikte “20 bin kişilik kocaman bir aile” olduklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yaşadığımız bu süreç, bize her türlü zorluğun ancak çalışarak ve inanarak aşıldığını gösterdi. Biz zorlukları ve tüm bu güçlükleri çalışarak, İzmirli hemşehrilerimize hizmet ederek aşacağız. Elimizde başka bir şey yok. Birbirimize kenetlenip çalışacak ve üreteceğiz. Önce hemşehrilerimize layık olacağız. Bizim işimiz bu. Hepinizi çalışmaya ve başarmaya davet ediyorum” dedi.

Bütünşehir yasasıyla birlikte hizmet sahalarının genişleyeceğine dikkat çekerek Büyükşehir personeline “daha çok çalışmalıyız” mesajı veren Başkan Aziz Kocaoğlu, Belediye’ye yönelik operasyon sürecine de atıfta bulunarak şöyle devam etti:

 
“Seçim havasına girmeyiz”

“Hepimizin malumu olduğu üzere, eski tas eski hamam. 2011 başından beri ne oluyorsa onlar devam ediyor. Zaten biz de, bütün arkadaşlarımız belli konularda doktorayı, doçentliği, profesörlüğü geçtiler. Bu işler daha sürecek. Başından beri nasıl yasalara - kurallara uygun çalışıyorsak, bu şekilde devam edeceğiz.”

“Bütünşehir Yasası” hakkında bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in bu konuda tecrübeli olduğunu vurguladı. 2004 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarının 50 kilometreye çıktığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “O dönem adaptasyon sürecini başarılı bir şekilde geçirdik. İlk başlarda biraz bocalamamıza rağmen, sonrasında hakim olmaya başladık. Şimdiden hazırlıklı olursak eğer, bu yasa çıktığı zaman her yere daha seri ve çabuk hizmet götürme olanağını yakalayacağız” dedi.

Erken seçim tartışmalarına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Şimdiden bu tür işlere kafa yorup zaman harcayıp kentlinin zamanından boşa harcamak gibi bir lüksümüz olamaz. Tüm arkadaşların işe yoğunlaşmasını ve önümüzdeki projelere bakmasını diliyoruz. Biz de böyle yapacağız. Burada biz iktidardayız, seçim atmosferine girmememiz gerek. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak seçim sürecini ne kadar ötelersek, o kadar kentin ve kentlinin yararınadır. Aksi bir durum ülkeye ve kente zarar verir”  diye konuştu.

 
29 Ekim daveti

Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Pazartesi akşamı “Fener Alayı” düzenleyeceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Belediye personelini ve tüm vatandaşları saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’na davet eti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “En büyük ulusal bayramımızı ne kadar görkemli kutlarsak, törenlere ne kadar kalabalık katılırsak, çocuklarımızın geleceğine o kadar sahip çıkmış oluruz. Son dönemlerde artan terör olaylarından ancak birlik ve beraberlik sayesinde kurtulabiliriz. Terörün ilacı millettir. Hiçbir güç halkın - milletin gücünden üstün değildir” dedi.